Köysi, josta muodostuu sydän.

Apua ja tukea elämääsi

Jokaisella meistä on joskus sellainen elämäntilanne, että tarvitsee apua ja tukea. Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään kun haluat jutella, tai jos tarvitset apua arjen keskelle.

Palveleva puhelin

Kirkon valtakunnallinen palveleva puhelin numerossa 0400 22 11 80 tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. Palveleva puhelin on avoinna joka päivä klo 18-24.  (Operaattorisi veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaan pvm/mpm)

Päivystävä hengellinen työntekijä

Rauman seurakunnassa on tavoitettavissa päivystävä hengellinen työntekijä päivittäin klo 12–20 välisenä aikana numerosta 040 686 7700.

Päivystävä hengellinen työntekijä on diakoniatyöntekijä tai pappi.

Päivystävän hengellisen työntekijän tehtävänä on ensisijaisesti tarjota päivystysluonteista, äkillisen tarpeen synnyttämää hengellistä ja eksistentiaalista keskustelutukea sitä tarvitseville. Päivystävän hengellisen työntekijän voi kutsua paikalle esimerkiksi sairaan tai kuolevan ja / tai omaisten luo ikääntyneiden palveluasumisyksikköön tai kotiin, mikäli sairas tai omaiset näin toivovat.

Päivystävän hengellisen työntekijän on pyydettäessä mahdollista toimittaa ehtoollinen tai tuoda mukanaan jaettavaksi sairaan ehtoollinen. Ehtoollistoive on hyvä selvittää etukäteen ja mainita siitä päivystäjälle, jotta hän osaa varautua siihen. Mikäli päivystävä hengellinen työntekijä ei pysty heti vastaamaan puheluun, toivotaan että vastaajan jätetään viesti ja yhteydenottopyyntö.

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Palvelua saa soittamalla, chatillä, nettikirjeellä tai perinteisen kirjepostin kautta. Kirkon keskusteluapu - evl.fi

Rauman seurakunnan diakonia

Rauman seurakunnan diakonia p. 044 769 1218 ja sähköposti rauman.diakonia@evl.fi. Rauman seurakunnan diakoniatyöntekijät tarjoavat henkistä ja hengellistä tukea, esimerkiksi keskusteluapua ja juttuseuraa. Yhteyttä voi ottaa riippumatta siitä kuuluuko evankelis-luterilaiseen seurakuntaan vai ei. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja diakoniatyöntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Lue lisää Rauman seurakunnan diakonian verkkosivulta (linkki).

Poikkea kahville 

Seurakunnalla on oma olohuone, Franciscus-talo, joka on avoinna maanantaista torstaihin klo 10-14. Osoite: Kirkkokatu 2 C. Torstaisin pappi paikalla. Voit poiketa käymään, juoda kupin kahvia, jutella ja viivähtää hetken.

Perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskus tukee mm. perheeseen ja parisuhteeseen liittyvssä kysymyksissä, mutta vastaanotolle voi tulla myös yksin. Lue lisää perheasiain neuvottelukeskuksen sivulta (linkki).