Apua ja tukea elämääsi

Jokaisella meistä on joskus sellainen elämäntilanne, että tarvitsee apua ja tukea. Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään kun haluat jutella, tai jos tarvitset apua arjen keskelle.

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin numerossa 0400 22 11 80 tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä.

Apua arkeen

Diakonian kautta saat tukea vaikeassa elämäntilanteessa. Tuki voi olla apua arjen toimintaan, ruoka-apua, keskustelutukea tai taloudellista tukea.

Apua ja tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään

Puhuminen auttaa. Rauman seurakunnan perheneuvojat ovat sinua ja perhettäsi varten - olipa perheesi sitten yksi- tai monijäseninen. Perheasiain neuvottelukeskuksesta voit varata keskusteluajan itsellesi tai itsellesi ja kumppanillesi. Voit myös hyödyntää kirkon ja Vauva-lehden yhteistyössä syntynyttä parisuhdeneuvolaa verkossa.  

Seurakunnan eroryhmässä saat vertaistukea ja ammatillista ohjausta arjen jaksamiseen eron jälkeen.

Tukea surussa

Vertaistukea surevalle sururyhmästä

Läheisen kuoleman kivusta voi selvitä ajan kanssa, surua jakaen. Järjestämme vuosittain yhden tai kaksi sururyhmää. Sururyhmä on vertaistukiryhmä, joka perustuu luottamuksellisuuteen ja keskinäiseen kunnioitukseen. Lue lisää sururyhmästä. Sururyhmässä sitoudutaan ryhmään. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa.

Apua sairauden kuormittaessa

Vakava sairaus pysäyttää, koskettaa ja pelottaa. Raskaan elämäntilanteen keskellä voi tuntua hyvältä jakaa sairauden tuomaa kuormaa jonkun kanssa. Rauman seurakunnan tarjoama tuki on sairaalasielunhoitaja, joka työskentelee Rauman aluesairaalassa (mukaan lukien kotisairaala).
 
Sairaalasielunhoitaja on käytettävissä potilaiden, omaisten ja henkilökunnan kanssa käytäviin henkilökohtaisiin keskusteluihin ja hengellisiin tarpeisiin. Voit ottaa yhteyttä häneen:

  • kun tarvitset hengellistä tukea sairaalassa tai kotona tapahtuvassa saattohoidossa
  • kun kyselet perimmäisiä tai toivot hengellistä ohjausta
  • kun toivot, että puolestasi rukoillaan
  • kun haluat saada ehtoollisen
  • kun suru koskettaa
  • kun tarvitset kuuntelijaa ja haluat puhua jonkun kanssa.

Sairaalasielunhoitajan Sari Järnforsin tavoittaa joko sairaalan henkilökunnan välityksellä tai ottamalla häneen suoraan yhteyttä sari.jarnfors@evl.fi, puh. 044 7691 299 (ma-pe). Tarvittaessa viikonloppuisin klo 9-20 voi ottaa yhteyttä Rauman seurakunnan päivystävään pappiin (puh. 044 769 1301).

Päivystävä pappi

Päivystävän papin tavoitat puhelimella joka päivä klo 9 - 20 numerosta 044 769 1301.

Poikkea kahville ja aamiaiselle
Seurakunnalla on oma olohuone, Franciscus-talo, joka on avoinna arkisin. TOISTAISEKSI SULJETTU PANDEMIAN VUOKSI. Voit poiketa käymään, juoda kupin kahvia, jutella ja viivähtää hetken. Perjantaisin Franciscus-talolla tarjotaan brunssia klo 9-11.30. "Franssin kurmee" eli jokaperjantainen brunssi on maksuton. Paikalla on myös diakoniatyöntekijöitä joiden kanssa voi halutessaan keskustella.

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Henkinen hyvinvointi on monipuolista mielen terveyttä. On paljon hyvinvointia tukevia seikkoja, mutta myös asioita jotka horjuttavat sitä. Toisinaan voi tulla tilanne, jolloin saattaa kysellä oman elämän mielekkyyttä. Tällaisista ajatuksista kannattaa jutella jonkun kanssa. 

Henkinen hyvinvointi

Kuvassa on tyttö, joka pitää kädessään pientä enkelipatsasta