Peltomaisema, mies ohjaa lehmiä pois laitumelta. Kuva Nepalista, Kirkon ulkomaanapu

Lähetys on seurakunnan elämäntapa

Lähetystyö Rauman seurakunnassa

Lähetys on Jumalan rakkauden välittämistä sanoin ja teoin kotona ja maailmalla.

Millä tavoin haluaisit olla mukana lähetystyössä seurakunnassamme? Mitä haluaisit tehdä, millaisista asioista tietää lisää?

Tässä muutama vinkki, miten voit jo nyt olla mukana seurakuntamme lähetystyössä:

• Rukoile lähetystyön puolesta
  • Tutustu seurakuntamme nimikkolähettien työhön maailmalla kirjeiden välityksellä
    • Tilaa maksuton Rengasposti sähköpostiisi tai paperisena postilaatikkoosi. Rengaspostista voit lukea nimikkolähettien tuoreimmat kuulumiset.
  • Tule lähetyspiiriin tai Käsillätekijät -talkooryhmään
  • Osallistu lähetysmyyjäisiin, -lounaille, -tempauksiin ja tilaisuuksiin
  • Tule talkoolaiseksi tapahtumiin esim. Kauneimmat Joululaulut -maratoniin
  • Voit ostaa Käsillätekijöiden tekemiä tuotteita Franciscus-talolta
  • Tue seurakunnan nimikkolähettejä Lähetysrenkaan kautta tai ryhdy kummiksi lähetysjärjestön kautta
  • Tuo lahjasi käyttöön

Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” Joh 20:21

Kirkon lähetys eli missio perustuu kolmiyhteisen Jumalan lähetykseen, johon kaikki kristityt on kutsuttu. Se on kristittyjen maailman laajaa kumppanuutta, joka ei enää suuntaudu pohjoisesta etelään vaan kaikkialta kaikkialle.

Missio on kokonaisvaltaista. Siihen kuuluu sosiaalieettinen vastuu, heikoimpien puolesta puhuminen, profeetallinen toiminta ja evankeliumin julistaminen uskon synnyttämiseksi.

Lähetys on seurakunnan elämäntapa. Se on läsnä kaikessa mitä teemme, myös toimintaa ja taloutta koskevassa päätöksenteossa.

Rauman seurakunta myöntää talousarviomäärärahoistaan avustuksia lähetys- ja kansainväliseen diakoniatyöhön. Varat kanavoidaan kirkon lähetysjärjestöjen sekä Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Kirkon lähetystyön periaatteista löydät lisää tietoa kirkkohallituksen julkaisemasta Yhteinen todistus –asiakirjasta.

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu toimii kirkon valtuuttamana kansainvälisen diakonian toteuttajana ja tekee kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä ja vaikuttamistyötä. Kristillisen lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden periaatteet ohjaavat Kirkon Ulkomaanapua toimimaan kaikkein köyhimpien parissa, edistämään rauhaa ja vahvistamaan ihmisoikeuksia. Valikoimaton lähimmäisenrakkaus, periksiantamaton toivo, rohkeus sekä kunnioitus ovat arvoja joita Kirkon Ulkomaanapu työllään vahvistaa

Yhdessä kotiseurakuntamme kanssa Kirkon Ulkomaanapu ulottaa kirkkomme diakonian kaukaisen lähimmäisemme hyväksi. Kirkon Ulkomaanavun periaatteena on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta. Kirkon Ulkomaanapu on sitoutunut työskentelemään läheisessä yhteistyössä ekumeenisten ja uskopohjaisten kumppanien kanssa ja edistämään uskontojen välisiä yhteistyömuotoja avustus- ja vaikuttamistyössä.

Lähetystyön koordinaattori

Työskentelen lähetystyön koordinaattorin tehtävässä 50-prosenttisesti 30.6.2021 saakka Raija Pajuniemen virkavapauden ajan. Facebookissa Lähetystyön koordinaattori Rauman seurakunta

Kappalainen