Tervetuloa viettämään pääsiäistä!

Palmusunnuntain tapahtumia

Su 14.4. Palmusunnuntain messu Pyhän Ristin kirkossa klo 10. Liturgi: Taneli Ala-Opas, saarna: Milla Voudinlehto, kanttorina Saara Kukko.
Jumalanpalvelus Lapin kirkossa klo 10. Liturgi: Olavi Saurio, saarna: Henry Liivola, kanttorina Jouni Kukko. Jumalanpalveluksen jälkeen Eläkeliiton Lapin yhdistys tarjoaa kirkkokahvit Lapin seurakuntakodissa. Mukana Lapin lapsikuoro joht. Kati Yrjölä.
Perhemessu Palvelukeskus Auringossa klo 15. Mukana Satu Salminen ja Kati Yrjölä.
Franssinmessu Nuortentalolla klo 17. Franssin messu on yhdessä tehty messu. Tarjolla on Raamatun opetusta, rukousta, ehtoollisen sakramentti, pyhäkoulu ja leikkitila lapsille sekä pientä iltapalaa kaikille messun jälkeen.

Palmusunnuntain konsertti Pyhän Ristin kirkossa klo 18. Konsertti kuljettaa kuulijan kohti Pääsiäistä. Ohjelmassa kuullaan mm. Merikantoa, Pylkkästä ja Järnefeltiä, joiden musiikki yhdistettynä Leinon, Pohjanpään ja Kallaksen teksteihin maalaavat suomalaista sielunmaisemaa kehdosta hautaan. Esiintyjät sopraano Marianne Montonen, baritoni Johannes Pessi, viulisti Niina Lindholm ja urkuri Elisa Vikki ovat Sibelius-Akatemian opiskelijoita. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Hiljaisen viikon soivat iltakirkot Pyhän Ristin kirkossa

Ma 15.4. klo 18 Pergolesi: Stabat Mater
Ti 16.4. klo 18 Kuoromusiikkia, joht. Jouni Kukko
Ke 17.4. klo 18  J. S. Bachin urkukoraaleja
To 18.4. klo 19 Kiirastorstain ehtoolliskirkko
Pe 19.4. klo 18 Acapella – soiva iltakirkko

Vapaa pääsy.

Kuihtuneita ruusunmarjoja
Pääsiäismunia ja pajunoksia korissa Pyhän Ristin kirkon pihalla.

Hiljaisen viikon iltakirkot Lapin kirkossa

Maanantaina, tiistaina ja keskivikkona (15.-17.4.) klo 18. Mukana Olavi Saurio. Torstaina kiirastorstain messu klo 18.

Ti 16.4. Kehitysvammaisten ehtoollishartaus Haappusten kirkossa klo 17.30. Liturgi ja saarna: Riikka Hakkarainen.
Ke 17.4. Hiljaisen viikon messu Haappusten kirkossa klo 17. Messua ovat tekemässä K1-rippikouluryhmä ja pastori Ilkka Riihimäki.

Kiirastorstai

To 18.4. Kiirastorstain ehtoolliskirkko Pyhän Ristin kirkossa klo 14.30. Milla Voudinlehto (liturgi), Henry Liivola (saarna), Kati Yrjölä (kanttori). Musiikkiryhmä: Seurakunnan päiväkuoro. Työkyvyttömyyseläkeläiset tarjoilevat kirkkokahvit.
Kiirastorstain messu Lapin kirkossa klo 18. Olavi Saurio (liturgi, saarna), Saara Kukko (kanttori). Messun päättyessä urut ja kirkonkellot vaikenevat pääsiäiseen asti. Kiirastorstain messu Kodisjoen kirkossa klo 18. Valtteri Virta (liturgi, saarna), Kati Yrjölä (kanttori).
Kiirastorstain ehtoolliskirkko Pyhän Ristin kirkossa klo 19. Jukka Purhonen (liturgi), Riitta Granroth (saarna), Jouni Kukko (kanttori). Musiikkiryhmä: Kirkkokuoro.

Pitkäperjantai 19.4.

Pitkäperjantain jumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkossa klo 10. Liturgi: Kirsi Virtanen, saarna: Taneli Ala-Opas, kanttori: Kati Yrjölä. Musiikkiryhmä: Franciscus-kuoro, johtaa Jyrki Soukainen. Pitkäperjantain jumalanpalveluksessa virret lauletaan ilman urkujen säestystä.
Sanajumalanpalvelus Lapin kirkossa klo 10. Liturgi ja saarna: Ilkka Riihimäki, kanttori: Sofia Valli.
Vanhan käsikirjan ehtoollisjumalanpalvelus Kodisjoen kirkossa klo 10. Liturgi: Olavi Saurio, saarna: Timo Laato, kanttori: Markus Halminen.
Jeesuksen kuolinhetken hartaushetki Lapin kirkossa klo 15.
Ristin juhla Voiluodon kylätalolla (Anttilantie 3) klo 15. Puhe: Juhani Lehmuskallio ja Ilkka Riihimäki, kanttorina Sofia Valli.
Kirkkohetki Pyhän Ristin kirkossa klo 18.

Hiljainen lauantai 20.4.

Hiljaisen lauantain hartaushetki Lapin kirkossa klo 9. Toimittaa Olavi Saurio. Käydään läpi raamatunkohtia liittyen Jeesuksen haudassaolemisen aikaan. Luetaan Vanhasta testamentista Jobin, Joonan ja Danielin kirjaa.

Pääsiäisyön messu Pyhän Ristin kirkossa klo 22. Liturgi: Lotta Hatakka, saarna: Valtteri Virta, kanttori: Saara Kukko. Musiikkiryhmä: Nuorten laulu- ja soittoryhmä.

Pääsiäisyön messu Lapin kirkossa klo 23.20. Toimittaa: Olavi Saurio, kanttori: Jukka Ritakorpi. Lapin kirkon pääsiäiskynttilä otetaan käyttöön keskiyöllä kirkonkellojen soidessa. Myös urut otetaan jälleen käyttöön. Ylösnousemusjuhla huipentuu pääsiäisyön ehtoollisen viettoon, ja ennen Herran siunausta kuullaan Johannes Khrysostomoksen pääsiäissaarna. Valaistus lisääntyy yön kuluessa. Ennen keskiyötä luetaan seitsemän kohtaa Vanhasta testamentista ja toimitetaan rippi. Keskiyöstä alkaen vietetään ylösnousemusjuhlaa.

Kristus on noussut kuolleista!

1. pääsiäispäivä 21.4.

Pääsiäisaamun sanajumalanpalvelus Unajan seurakuntakodilla klo 8. Liturgi ja saarna: Jukka Purhonen, kanttorina Kati Yrjölä
Messu Pyhän Ristin kirkossa klo 10. Kristus on noussut kuolleista! Tervetuloa riemuitsemaan yhdessä pääsiäisen ilosta. Messun jälkeen kirkkopihalla juodaan kirkkokahvit pääsiäistunnelmissa. Mukana
Satu Salminen (liturgi), Ulla Vuori (saarna), Sofia Valli (kanttori) ja gospelkuoro.
Messu Lapin kirkossa klo 10. Liturgi ja saarna: Olavi Saurio, kanttori: Saara Kukko.
Pääsiäispäivän messu Vermuntilassa klo 10. Liturgi ja saarna: Jukka Purhonen, kanttori: Kati Yrjölä.

Perhepäivä Pyhän Ristin kirkolla klo 15. Perhepäivä alkaa klo 15 kirkossa perhemessulla. Kirkosta siirrytään Seurakuntatalolle syömään, leikkimään ja askartelemaan. Tervetuloa kaikenlaiset perheet! Perhepäivässä koko perhe saa levätä ja nauttia yhdessäolosta.

2. pääsiäispäivä 22.4.

Vanhan käsikirjan messu Pyhän Ristin kirkossa klo 10
Liturgi: Olavi Saurio, saarna: Markku Mikkola.
Messu Meriristissä klo 12. Liturgi: Taneli Ala-Opas, saarna: Ulla Vuori, kanttori: Sofia Valli. Tervetuloa messuun jakamaan pääsiäisen iloa!

Kaikki tapahtumat tapahtumakalenterissa.