Pääsiäisen ilo ja #munahaaste

Arvaa montako pääsiäismunaa on Pyhän Ristin kirkon pihassa?

Osallistu arvontaan tämän linkin kautta!Linkki avautuu uudessa välilehdessä Voit käydä kirjaamassa oman arvauksesi 11.4. mennessä. Vastanneiden kesken arvotaan ma 12.4. herkkukori. Voittajalle soitetaan. Instassa, Rauman srk varhaiskasvatus, näet oikean vastauksen 12.4.

Lasten ja yhteisöjen askartelemat pääsiäismunat koristavat Pyhän Ristin kirkon pihaa 4.-12.4.2021.

Tule mukaan tekemään Pääsiäisen Iloa! Tämä ilo koostuu monista pääsiäismunista, joita päiväkotien ryhmät, kirkon kerhot, työyhteisot ja raumalaiset perheet voivat tehdä ja toimittaa kirkolle. Pääsiäismunan tekeminen on hauskaa puuhaa talvilomalle tai työpaikkojen kahvitunneille.

Pääsiäismuna kertoo uudesta elämästä, tyhjästä haudasta ja pääsiäisen ilosta!

Tee oma pääsiäismuna näin:

1. Puhalla ilmapallo täyteen.
  2. Liisteröi ilmapallon pintaan sanomalehtisuikaleita. Liisterin sijasta voit käyttää myös vedellä laimennettua Erikeeper-liimaa.
  3. Päällystä viimeinen kerros valkoisella paperilla.
  4. Anna kuivua.
  5. Maalaa peiteväreillä tai kiinnitä pintaan kangasta, paperisilppua... mitä ikinä keksitkään. Iloa!
  6. Pintakäsittele muna lakalla.
  7. Kiinnitä naru hyvin liimaten munan ympärille, jotta munan voi ripustaa puuhun.
  8. Laita lapulla tieto munan tekijästä/tekijöistä. Ota kuva, jaa se somessa tunnisteella #munahaaste

Valmiit pääsiäismunat voi toimittaa viimeistään viikolla 12, perjantaina 26.3. Pyhän Ristin kirkolle, kirkon asehuoneeseen (kirkon sisälle ja oikealle "lasten katedraaliin").  Laita munaan kiinni lappu, josta kerrotaan tekijät.

Ennen kuin pääsiäismunat ovat valmiita tuomaan pääsiäisiloa kirkon pihassa, tuulessa ja tuiskussa, ne pitää lakata ja kiinnittää tiukasti. Ja sen tekee täällä varhaiskasvatuksen toimistolla koulutetut pääsiäismunien viimeistelijät.

Tutustu somessa pääsiäismuniin #munahaaste ja #pääsiäisenilo!

Näin valmistat liisterin

Liisterin voi valmistaa  vedestä ja vehnäjauhoista:

Tarvikkeet:

• 1 dl vehnäjauhoja
  • 9 dl vettä

Ohje:

1. Sekoita erillisessä kulhossa 2dl vettä ja 1 dl vehnäjauhoja hyvin yhteen. Ei saa olla paakkuja. Käytä vispilää.
  2. Mittaa kattilaan loput 7 dl vettä ja laita se kiehumaan.
  3. Kaada vehnäjauho-vesiseos pienenä nauhana kiehuvan veden sekaan koko ajan sekoittaen.
  4. Anna kiehua n. 10 min edelleen koko ajan sekoittaen. Kauha toimii tässä parhaiten. Älä anna seoksen palaa pohjaan! Jäähtynyt liisteri on valmis käytettäväksi.

Pääsiäismunia korissa
Pääsiäistipu, jonka päässä värikäs irokeesi.