Kirkkoherranvaali 2021

Rauman seurakunnalle valitaan uusi kirkkoherra keväällä 2021. Kirkkoherra on seurakunnan hallinnollinen ja hengellinen johtaja.

Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli seurakunnan kirkkovaltuusto äänestää kirkkoherran valinnasta.

Välillisessäkin vaalissa on tärkeää, että kirkkoherran vaalin ehdokkaat tulevat tutuiksi seurakuntalaisille. Seurakuntalaiset voivat olla yhteydessä seurakunnan luottamushenkilöihin kirkkoherran valintaan liittyvissä asioissa. Kirkkoherran vaalin ehdokkaita esitellään juttusarjassa, joka julkaistaan Rauman seurakunnan verkkosivuilla ja somekanavissa. Ehdokkaat kohtaavat vaalipaneelissa 23. helmikuuta klo 18. Vaalipaneelin voi kuunnella radiosta tai katsoa striimattuna. Tallenteen voi katsoa noin kahden viikon ajan myös jälkikäteen.

Miten kirkkoherran valinta etenee?

Kirkkoherran valintaprosessi tapahtuu seurakunnan ja tuomiokapitulin yhteistyössä. Rauman seurakunta on määritellyt kirkkoherran valinnalle erityistarpeet. Määriteltyihin erityistarpeisiin kuuluu muun muassa hyvät muutosjohtamisen taidot, sekä hyvät hallinto- ja esimiestaidot.

Kirkkoherran valintaprosessi alkoi syksyllä 2020.

• Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli julisti viran haettavaksi 29.10.2020
  • Virkaa haki seitsemän henkilöä määräaikaan 26.11.2021 mennessä
  • Tuomiokapituli nimitti vaalin valmistelijaksi Keski-Porin kirkkoherra Heimo Hietasen 9.12.2020
  • Tuomiokapituli haastatteli hakijat joulukuussa 2020
  • Tuomiokapituli toimitti lausunnot seurakuntaan

Valintaprosessi etenee seuraavan suunnitelman mukaan. Suunnitelma hyväksyttiin kirkkoneuvoston kokouksessa 9.2.2021:

• Kirkkoneuvosto kutsuu valitsemansa hakijat haastatteluun 23.2.2020
  • Hakijat kutsutaan vaalipaneeliin 23.2.2021 klo 18. Vaalipaneeli striimataan ja radioidaan.
  • Kirkkoneuvosto lähettää valitsemansa hakijat soveltuvuustestaukseen. Kirkkoneuvoston kokous 3.3.
  • Kirkkovaltuuston iltakoulu on koolla keskustelemassa hakijoista (23.3.)
  • Kirkkoneuvosto tekee esityksen kirkkovaltuustolle kirkkoherran valinnasta 31.3.2021
  • Kirkkovaltuusto suorittaa kirkkoherran vaalin 15.4.2021

Uusi kirkkoherra aloittaa työnsä mahdollisesti 1.6.2021

Kirkkoherran virkaa haki määräaikaan mennessä seitsemän henkilöä

Rauman seurakunnan kirkkoherran virkaa hakivat määräaikaan (26.11.2020) mennessä:

• Petri Laitinen, Laitilan seurakunnan kirkkoherra
  • Samuel Mäkinen, Uudenkaupungin seurakunnan vs. kappalainen
  • Matti Nikkanen, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori
  • Jussi Ollila, Helsingin seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori
  • Jukka Purhonen, Rauman seurakunnan kappalainen
  • Olavi Saurio, Rauman seurakunnan kappalainen
  • Valtteri Virta, Kokemäen seurakunnan vs. kirkkoherra

Uudenkaupungin seurakunnan vs. kappalainen Samuel Mäkinen perui hakemuksensa 15.12.2020 joten hakijoita on yhteensä kuusi.

Tutustu ehdokkaisiin!

Voit tutustua ehdokkaisiin verkkosivuilla julkaistavan juttusarjan avulla. Juttuja julkaistaan 17.-19.2.2021: