Kirkkoherranvaali 2021

Rauman seurakunnalle valittiin uusi kirkkoherra keväällä 2021. Kirkkoherra on seurakunnan hallinnollinen ja hengellinen johtaja.

Kirkkoherra valittiin välillisellä vaalilla eli seurakunnan kirkkovaltuusto äänesti kirkkoherran valinnasta.

Välillisessäkin vaalissa on tärkeää, että kirkkoherran vaalin ehdokkaat tulevat tutuiksi seurakuntalaisille. Seurakuntalaiset voivat olla yhteydessä seurakunnan luottamushenkilöihin kirkkoherran valintaan liittyvissä asioissa. Kirkkoherran vaalin ehdokkaita esitellään juttusarjassa, joka julkaistiin Rauman seurakunnan verkkosivuilla ja somekanavissa. Ehdokkaat kohtasivat vaalipaneelissa 23. helmikuuta klo 18. Vaalipaneelia oli mahdollista kuunnella radiosta tai katsoa striimattuna. Tallenteen sai katsoa noin kahden viikon ajan myös jälkikäteen.

Miten kirkkoherran valinta eteni?

Kirkkoherran valintaprosessi tapahtuu seurakunnan ja tuomiokapitulin yhteistyössä. Rauman seurakunta on määritellyt kirkkoherran valinnalle erityistarpeet. Määriteltyihin erityistarpeisiin kuuluu muun muassa hyvät muutosjohtamisen taidot, sekä hyvät hallinto- ja esimiestaidot.

Kirkkoherran valintaprosessi alkoi syksyllä 2020.

• Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli julisti viran haettavaksi 29.10.2020
  • Virkaa haki seitsemän henkilöä määräaikaan 26.11.2021 mennessä
  • Tuomiokapituli nimitti vaalin valmistelijaksi Keski-Porin kirkkoherra Heimo Hietasen 9.12.2020
  • Tuomiokapituli haastatteli hakijat joulukuussa 2020
  • Tuomiokapituli toimitti lausunnot seurakuntaan

Valintaprosessi eteni seuraavan suunnitelman mukaan. Suunnitelma hyväksyttiin kirkkoneuvoston kokouksessa 9.2.2021:

Uusi kirkkoherra Valtteri Virta aloittaa työnsä mahdollisesti 1.8.2021

Kirkkoherran virkaa haki määräaikaan mennessä seitsemän henkilöä

Rauman seurakunnan kirkkoherran virkaa hakivat määräaikaan (26.11.2020) mennessä:

• Petri Laitinen, Laitilan seurakunnan kirkkoherra
  • Samuel Mäkinen, Uudenkaupungin seurakunnan vs. kappalainen
  • Matti Nikkanen, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori
  • Jussi Ollila, Helsingin seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori
  • Jukka Purhonen, Rauman seurakunnan kappalainen
  • Olavi Saurio, Rauman seurakunnan kappalainen
  • Valtteri Virta, Kokemäen seurakunnan vs. kirkkoherra

Uudenkaupungin seurakunnan vs. kappalainen Samuel Mäkinen perui hakemuksensa 15.12.2020. Rauman seurakunnan johtava kappalainen Jukka Purhonen perui hakemuksensa 30.3.2021.

Voit tutustua ehdokkaisiin verkkosivuilla julkaistavan juttusarjan avulla. Juttuja julkaistiin 17.-19.2.2021.