Yhteisvastuukeräys Raumalla

Vuonna 2019 Yhteisvastuukeräyksen kohde on nuorten koulutus Suomessa ja maailman katastrafialueilla. Raumalla yhteisvastuutempaukseen liittyy monenlaisia tapahtumia. Lipaskeräys järjestetään eri puolilla kaupunkia. Lue lisää täältä!

Tule mukaan keräykseen!

Haluaisitko laittaa hyvän kiertämään ja tulla mukaan esimerkiksi lipaskerääjäksi? Ota yhteyttä Kirsi Haaponiemeen, yhteystiedot alla!

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 prosenttia Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 prosenttia paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön tai kyseisen vuoden teeman mukaiseen kohteeseen.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 prosenttia käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Yhteisvastuun keräyspäällikkö Rauman seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Kirsi Haaponiemi.

Tyttö ja nalle
Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan lasten ja nuorten koulutusta meillä ja muualla.

Kansainvälinen diakonia, yhteisvastuukeräys, monikulttuurisuustyö