Kordelinin kappeli

Kaunisjärvenkatu 4, 26100 Rauma

Kappeliin sopii noin 65 henkeä.
Rakennusvuosi: 1921
Kerrosala: 125 m²
Tilavuus: 950 m³

Kordelin kappelin Rauman vanhalla hautausmaalla rakennuttivat ja lahjoittivat seurakunnalle Alfred Kordelinin omaiset. Maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin hauta ja muistomerkki on kappelin kellaritilassa. Kappelin suunnitteli arkkitehti Lars Sonck ja se valmistui 1921.

Kesäisin Kordelinin kappelissa järjestetään iltahartauksia sunnuntaisin klo 18.

Kordelinin kappeliin ja Rauman Vanhaan hautausmaahan voit tutustua mobiilikartan avulla. Rauman Vanhan hautausmaan mobiilikartta löytyy maksuttomasta CityNomadi-sovelluksesta sekä siihen voi tutustua selaimella (linkki uuteen sivuun).

Kordelinin kappelin kesäaukioloajat:
ma-to klo 9-15 ja pe 9-13 ajalla 1.6.-15.8. Iltakirkko sunnuntaisin Kordelinin kappelissa klo 18 ajalla 19.6.-14.8.2022.

Tyhjän sylin hartaus

Tervetuloa sytyttämään kynttilä kaipauksen ja toivon merkiksi!

UUDESTA MAAILMASTA - Jonne Grans, kitara

Uusi maailma on yksi monista nimityksistä Maan läntiselle pallonpuoliskolle, erityisesti Amerikan mantereelle. Etenkin musiikissa uuden maailman määritelmä keskittyy kuvaamaan säveltäjiä ja teoksia, joiden synty on mantereiden välisen muuton ja kulttuurivaihdon aikaansaannosta.

Konsertin teokset ovat ajalta kappelin rakentamisen - vuoden 1921 - jälkeen. Ne kuvastavat mennyttä vuosisataa tonaalisuuden silmin ja nostavat esille Yhdysvalloissa - Uudessa maailmassa - vakiintunutta 1900-luvun konserttimusiikin estetiikkaa. Teokset ovat vahvasti eurooppalaisvaikutteisia; Mario Castelnuovo-Tedescon emigroitui toisen maailmasodan aikoihin suoraan Hollywoodiin Firenzestä. Rondo op. 133 (säv. 1947) oli hänen ensimmäinen Kaliforniassa säveltämänsä teos. Toru Takemitsun In the Woods vuodelta 1995 jäi säveltäjän viimeiseksi teokseksi ja yhdistelee voimakkaita pohjoisamerikkalaisia vaikutteita japanilaiseen, pienieleiseen estetiikkaan. Ohjelman päättää meksikolaisen, euroopassakin vaikuttaneen Manuel Poncen (1882-1948) Sonata mexicana.

Kordelinin kappelin intiimi ja kaunis tila soveltuu erinomaisesti kitaramusiikille. Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertin toteutusta on tukenut Alfred Kordelinin Rauman rahasto.