Peltomaisema, mies ohjaa lehmiä pois laitumelta. Kuva Nepalista, Kirkon ulkomaanapu

Lähetys on seurakunnan elämäntapa

”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” on Jeesuksen antama tehtävä, joka kuuluu jokaiselle kristitylle. Lähetystyö on Jumalan armon ja rakkauden välittämistä eteenpäin, sanoin ja teoin. Sitä saamme tehdä arjessa joka päivä, mutta samalla Jumala kutsuu meitä kantamaan vastuuta lähetystyöstä ympäri maailman, jotta kaikki kansat voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen; Edelleen kolme miljardia ihmistä on evankeliumin tavoittamattomissa. 

Lähetystyö on kokonaisvaltaista ihmisen auttamista. Sen tavoitteena on synnyttää usko Kolmiyhteiseen Jumalaan, ja samalla todistaa Jumalan rakkaudesta monipuolisella auttamis- rakentamis-, opetus- ja kehitystyöllä. 

Lähetystyö Rauman seurakunnassa

Viikoittain kokoontuu ryhmiä, jotka keräävät varoja lähetykselle ja muistavat monin tavoin nimikkotyötämme maailmalla. Sekä seurakuntalaisten lahjoittamat varat että seurakunnan talousarvioavustukset kanavoidaan kirkon kuuden suomenkielisen lähetysjärjestön sekä Kirkon Ulkomaanavun kautta käytännön työhön.

Tässä muutama vinkki, miten voit olla mukana seurakuntamme lähetystyössä:

Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” Joh 20:21

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu toimii kirkon valtuuttamana kansainvälisen diakonian toteuttajana ja tekee kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä ja vaikuttamistyötä. Kristillisen lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden periaatteet ohjaavat Kirkon Ulkomaanapua toimimaan kaikkein köyhimpien parissa, edistämään rauhaa ja vahvistamaan ihmisoikeuksia. Valikoimaton lähimmäisenrakkaus, periksiantamaton toivo, rohkeus sekä kunnioitus ovat arvoja joita Kirkon Ulkomaanapu työllään vahvistaa

Yhdessä kotiseurakuntamme kanssa Kirkon Ulkomaanapu ulottaa kirkkomme diakonian kaukaisen lähimmäisemme hyväksi. Kirkon Ulkomaanavun periaatteena on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta. Kirkon Ulkomaanapu on sitoutunut työskentelemään läheisessä yhteistyössä ekumeenisten ja uskopohjaisten kumppanien kanssa ja edistämään uskontojen välisiä yhteistyömuotoja avustus- ja vaikuttamistyössä.

Rauman seurakunnan toiminta syksyllä 2021

Lataa tästä itsellesi Rauman seurakunnan syysesiteLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa mm. kaikkien piirien ja kerhojen kokoontumisajat, leirien ajankohdat, konserttiaikataulu ja yhteystietoja.

Ota yhteyttä

Lähetystyön koordinaattori
Rauman seurakunta
Postiosoite: Kirkkokatu 2
26100 Rauma

Seuraa Rauman seurakunnan lähetystyötä Facebookissa: Rauman seurakunnan lähetystyön koordinaattori ja Instagramissa: @lahetystyo_rauman_srk.

Kappalainen
Rauman seurakunta
Kirkkokatu 2
26100 Rauma