Perhekirkko

Perhekirkossa lapsi saa olla, lapsi saa osallistua. Lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan. Parhaiten omaa kirkkoaan oppii rakastamaan siellä vietettäviin tilaisuuksiin osallistumalla.

Lapsi ehtoollisella

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vuonna 1979 avautui Suomessa ehtoollispöytä lapsille. Tuolloin annettujen ohjeiden mukaan kastettu lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua Herran ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan konfirmoidun kirkon jäsenen kanssa.

Raumalla pienet lapset voivat tulla ehtoolliselle vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja ilmoittaa leivän jakajalle, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet. Yksin tuleva lapsi ja kokonaiset lapsiryhmät siunataan. ”Sallikaa lasten tulla”, koskee myös messua ja ehtoollispöytää!

Perhekirkko on seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus, jossa otetaan huomioon erityisesti lapsiperheet.

Perhepäivät Pyhän Ristin kirkolla

Perhepäivään kutsutaan Teidän perhettä. Mukaan voi ottaa myös isovanhempia tai lasten kummeja. Perhepäivä alkaa perhemessulla, jonka kesto on 50 minuuttia. Messu on lapset huomioiva kokonaisuus, jossa voi myös harjoitella ehtoollisella käymistä lasten kanssa. Messussa kannetaan kolehti lähetystyölle. Messun jälkeen ruokailu ja toimintapisteitä perheille seurakuntatalossa.

Kevään 2021 Perhepäivät

• su 17.1. klo 15-17.30 kirkko ja toimintaa ulkona
  • su 4.4. klo 15-17.30 Pääsiäisen Ilo! Tapahtuma toteutetaan koronarajoitusten puitteissa, ulkoilmatilaisuutena. Perheille tarjotaan mahdollisuus käydä ehtoollisella. Tästä lisää tietoa fb-sivuilla ja instassa lähempänä pääsiäistä.
  • su 16.5. klo 15-17.30 Kevätkirkko, toimintaa ulkona

Perhekirkot/hartaudet ja Talvitapahtumat 2021

Talvitapahtumia järjestetään tulevana talvenakin Yhteisvastuun hyväksi. Kaikissa tapahtumissa on kirkkohetki tai hartaus ja sen jälkeen koko perheelle mukavaa ohjelmaa. Jotakin aina myydäänkin, joten kannattaa varata pikkurahaa mukaan. Tuotto menee Yhteisvastuu 2021 -keräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka sisällöistä voit lukea lisää oheisesta linkistä.

Kevään 2021 Talvitapahtumat

• su 7.2. klo 10-14.00 Lapin kirkko ja Seurakuntakoti
  • su 14.2. klo 14-17.30 Meriristi
  • su 7.3. klo 14-17.30 Unajan seurakuntakoti
  • su 28.3. klo 10 Pyhän Ristin kirkko, Palmusunnuntain perhekirkko, Lapset ja isovanhemmat, striimattuna, YouTube -kanavalla.

Pikkulasten kirkko

Pikkulasten kirkot ovat päivähoidolle ja kotihoidossa oleville lapsille tarkoitettuja kristillisen kasvatuksen hetkiä. Tilaisuudet kestävät n. 20 minuuttia. Aiheet nousevat kirkkovuodesta, raamatunkertomuksista tai esim. vuodenajoista. Kirkkohetkessä lauletaan lasten virsiä, rukoillaan ja opitaan kirkkokäyttäytymistä. Tilaisuuksissa on kanttori, joka säestää laulut pianolla tai uruilla.

Pikkulasten kirkoista tietoa elokuussa.

Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan Tiinalle 044 7691 227 (tekstiviesti riittää) tai sähköpostilla tiina.kaukonen@evl.fi.

Perhekirkko

Varhaiskasvatuksen ohjaaja