Perhekirkko

Perhekirkossa lapsi saa olla, lapsi saa osallistua. Lapsi saa kokemuksen omasta kotikirkostaan. Parhaiten omaa kirkkoaan oppii rakastamaan siellä vietettäviin tilaisuuksiin osallistumalla.

Lapsi ehtoollisella

Perhekirkko voi olla perhemessu. Tämä tarkoittaa, että jumalanpalveluksessa on ehtoollinen. Vuonna 1979 avautui Suomessa ehtoollispöytä lapsille. Tuolloin annettujen ohjeiden mukaan kastettu lapsi, jolle on opetettu ehtoollisen merkitystä, saa osallistua Herran ehtoolliseen yhdessä vanhempiensa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan konfirmoidun kirkon jäsenen kanssa.

Raumalla pienet lapset voivat tulla ehtoolliselle vanhempiensa tai muiden läheistensä kanssa. Ehtoollisella oltaessa lapsen saattaja ilmoittaa leivän jakajalle, annetaanko lapselle ehtoollista vai siunataanko hänet. Yksin tuleva lapsi ja kokonaiset lapsiryhmät siunataan. ”Sallikaa lasten tulla”, koskee myös messua ja ehtoollispöytää!

Perhekirkko on seurakunnan yhteinen jumalanpalvelus, jossa otetaan huomioon erityisesti lapsiperheet.

Perhepäivät Pyhän Ristin kirkolla

Perhepäivään kutsutaan Teidän perhettä. Mukaan voi ottaa myös isovanhempia tai lasten kummeja. Perhepäivä alkaa perhemessulla, jonka kesto on 50 minuuttia. Messu on lapset huomioiva kokonaisuus, jossa voi myös harjoitella ehtoollisella käymistä lasten kanssa. Messussa kannetaan kolehti lähetystyölle. Messun jälkeen ruokailu ja toimintapisteitä perheille seurakuntatalossa.

Kevään 2023 perhepäivät :

  • 15.1. klo 15-17.30
  • 12.2. klo 13-16 Yhteisvastuutapahtuma
  • 5.3. klo 15-17.30
  • 9.4. klo 15-17 Pääsiäisen Ilo!
  • 7.5. klo 15-17.30                                 

Lapin perhemessu ja talvitapahtuma

Lapin perhemessua ja talvitapahtumaan vietetään sunnuntaina 12.3. klo 10-13.30. Perhemessussa mukana Lapin lapsikuoro. Messun jälkeen lounas seurakuntakodilla ja toimintaa piha-alueella klo 13.30 asti.

Tervetuloa viihtymään yhdessä!

Lapsi kädet ristissä kirkon penkissä
Pappi nojautuu alttarin yli siunaamaan lapsen

Ota yhteyttä

Varhaiskasvatuksen ohjaaja
Rauman seurakunta
Kirkkokatu 2
26100 Rauma