Yhteistyö päivähoidon kanssa

Seurakuntamme haluaa olla tukemassa päivähoidon katsomuskasvatuksen toteuttamista. Tätä tukea tarjoamme päivähoidolle

Pikkulasten kirkkohetkien sekä erityisten joulun, pääsiäisen ja pyhäinpäivän kirkkohetkien muodossa.

Kirkonrotta Kaapriel kutsuu esikouluryhmät tutustumaan omaan kotikirkkoonsa lokakuussa. Tutkimme kirkon historiaa ja etsimme aarretta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tiina.kaukonen(at)evl.fi.

Seurakunnasta on mahdollista saada myös materiaalia, ja tarpeen mukaan varhaiskasvatuksen ohjaaja voi olla mukana miettimässä arjen uskonnollisuuteen, traditioihin ja lasten kysymyksiin liittyviä asioita yksiköissä.

Päivähoidon henkilökuntaa seurakunnassamme palvelee varhaiskasvatuksen ohjaaja Tiina Kaukonen tiina.kaukonen(at)evl.fi

Helmiryhmät

Tarjoamme päivähoidon 5-vuotiaille noin kerran kuukaudessa kokoontuvaa Helmiryhmää. Ryhmässä tutustutaan tunteisiin. Opetellaan tunnistamaan ja ilmaisemaan tunteita. Katsomuksellisena viitekehyksenä käytämme rukoushelmiä, joissa eriväriseen helmeen liittyy eri tunteita. Tavoitteena on kasvattaa lapselle empatiakykyä sekä taitoja kohdata tulevaisuuden kriisejä.

Ryhmän ohjaajaksi voi sitoutua joku päivähoidon omasta henkilökunnasta tai lastenohjaaja seurakunnasta (resurssit riittää 3 ryhmään/syksy ja 3/kevät). Seurakunta toimittaa kaiken tarvittavan materiaalin ja tuen ryhmien omatoimiselle kokoontumiselle. Ryhmätoiminnasta kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Tiinaan.

Kirkorotta kirkossa

Pikkulasten kirkko

Pikkulasten kirkot ovat päivähoidolle ja kotihoidossa oleville lapsille tarkoitettuja kristillisen kasvatuksen hetkiä. Tilaisuudet kestävät n. 20 minuuttia. Aiheet nousevat kirkkovuodesta, raamatunkertomuksista tai esim. vuodenajoista. Kirkkohetkessä lauletaan lasten virsiä, rukoillaan ja opitaan kirkkokäyttäytymistä. Tilaisuuksissa on kanttori, joka säestää laulut pianolla tai uruilla.

Pyhän Ristin kirkko:

• ti 11.2. klo 10.00 Ystävyys
  • ti 7.4. klo 10.00 Pääsiäiskirkko
  • ti 19.5. klo 10.0 Kevätkirkko

Meriristi, Varhontie:

• to 13.2. klo 10.00 Ystävyys
  • to 9.4. klo 10.00 Pääsiäiskirkko
  • ke 27.5. klo 10 Kevätkirkko

Ryhmien toivotaan ilmoittautuvan Tiinalle 044 7691 227 ( tekstiviesti riittää) tai sähköpostilla tiina.kaukonen@evl.fi.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja