Yhteistyö päivähoidon kanssa

Seurakuntamme haluaa olla tukemassa päivähoidon katsomuskasvatuksen toteuttamista. Tätä tukea tarjoamme päivähoidolle

Pikkulasten kirkkohetkien sekä erityisten joulun, pääsiäisen ja pyhäinpäivän kirkkohetkien muodossa.

Kirkonrotta Kaapriel kutsuu esikouluryhmät tutustumaan omaan kotikirkkoonsa lokakuussa. Tutkimme kirkon historiaa ja etsimme aarretta. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen minna.elo(at)evl.fi

Seurakunnasta on mahdollista saada myös materiaalia, ja tarpeen mukaan varhaiskasvatuksen ohjaaja voi olla mukana miettimässä arjen uskonnollisuuteen, traditioihin ja lasten kysymyksiin liittyviä asioita yksiköissä.

Päivähoidon henkilökuntaa seurakunnassamme palvelee lastenohjaaja Minna Elo minna.elo(at)evl.fi.

Pääsiäisen Ilo! 4.4.-12.4.2021 Pyhän Ristin kirkon pihassa.

Tule tekemään Pääsiäisen Iloa!

Tämä ilo koostuu monista pääsiäismunista, joita päiväkotien ryhmät, kirkon kerhot, työyhteisot ja raumalaiset perheet voivat tehdä ja toimittaa kirkolle. Pääsiäismunan tekeminen on hauskaa puuhaa talvilomalle tai työpaikkojen kahvitunneille.

Valmiit pääsiäismunat voi toimittaa viimeistään viikolla 12, perjantaina 27.3. Pyhän Ristin kirkon asehuoneeseen. Kirkon ovi on auki arkisin ja lauantaisin klo 12-15. Laita munaan kiinni lappu, josta kerrotaan tekijät.

Ennen kuin pääsiäismunat ovat valmiita tuomaan pääsiäisiloa kirkon pihassa, tuulessa ja tuiskussa, ne pitää lakata ja kiinnittää tiukasti. Ja sen tekee täällä varhaiskasvatuksen toimistolla koulutetut pääsiäismunien viimeistelijät.

Kirkorotta kirkossa

Helmiryhmät

Tarjoamme päivähoidon 5-vuotiaille noin kerran kuukaudessa kokoontuvaa Helmiryhmää. Ryhmässä tutustutaan tunteisiin. Opetellaan tunnistamaan ja ilmaisemaan tunteita. Katsomuksellisena viitekehyksenä käytämme rukoushelmiä, joissa eriväriseen helmeen liittyy eri tunteita. Tavoitteena on kasvattaa lapselle empatiakykyä sekä taitoja kohdata tulevaisuuden kriisejä.

Ryhmän ohjaajaksi voi sitoutua joku päivähoidon omasta henkilökunnasta tai lastenohjaaja seurakunnasta (resurssit riittää 3 ryhmään/syksy ja 3/kevät). Seurakunta toimittaa kaiken tarvittavan materiaalin ja tuen ryhmien omatoimiselle kokoontumiselle. Ryhmätoiminnasta kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Minnaan.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja