Pyhän Ristin kirkon urut

Musiikki on olennainen osa seurakuntaa

Musiikki läpäisee lähes kaiken seurakunnan toiminnan. Se on keskeisessä roolissa jumalanpalveluselämässä, musiikkikasvatuksessa ja luonnollisesti konserteissa.

Kanttorit ovat seurakunnan muusikkoja. He vastaavat kirkollisten toimitusten, kasteiden, avioliittoon vihkimisten ja hautaan siunaamisten musiikista. Jos oman seurakunnan kanttoria ei jostain syystä tarvita toimituksessa, siitä on hyvä ilmoittaa kirkkoherranvirastoon toimitusta varattaessa.

Jumalanpalvelusten toimittamisessa kanttorin tärkeänä yhteistyökumppanina toimivat erilaiset kuorot. Kuorossa laulaminen on arvokas palvelutehtävä ja tapa osallistua seurakunnan hengelliseen elämään.

Koko seurakunta saa yhteisessä virrenveisuussa tuoda esiin musiikin erityisaseman kirkossamme. Virret ovat luterilaisen kirkkomusiikin ydintä: ne ovat rukouksen ja Jumalan ylistämisen kieltä.

Rauman seurakunnassa järjestetään myös paljon konsertteja. Tapahtumalistauksesta löydät tarkemmat tiedot konserteista.