Tarvitsetko tukea parisuhteen vaikeuksiin?

Rauman perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua aikuisille parisuhteen, perheen ja henkilökohtaisen elämän kysymyksissä sekä erilaisten kriisien keskellä.

Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä. Palvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Lähitapaamisissa noudatamme koronatilanteen turvallisuusohjeita, kuten turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa. Ethän saavu tapaamisiin, jos sinulla on lieviäkään infektio-oireita.

Videotapaaminen toteutetaan internetissä perheneuvojan lähettämän Teams-linkin kautta. Tietokoneelle ei tarvitse asentaa lisäohjelmia. Älypuhelinta tai tablettia käytettäessä täytyy asentaa maksuton Teams-sovellus omasta sovelluskaupasta. Katso tästä ohje Teamsin käyttöön.

Perheasiain neuvottelukeskus Raumalla tarjoaa myös naapurikuntien (EuraEurajokiLaitilaSäkylä-KöyliöPyhärantaHuittinen ja Ulvila) asukkaille ammatillista keskusteluapua elämän haastavissa hetkissä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset numerosta 044 769 1442. Ajanvarausajat: ma, ti ja ke kello 11-12. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön teksti- tai ääniviestillä. Sijaitsemme Raumalla Valtakatu 15:ssä (2. kerros). Olemme avoinna pääsääntöisesti arkisin kello 8-16, myös ilta-aikoja saatavana.

Millaisiin asioihin voin saada tukea?Perheneuvojat Minna Vuorio (vas.) ja Hanna Rienoja.

Parisuhteen ja perheen vaikeuksiin:

• vuorovaikutuksen haasteet
  • vanhemmuuden pulmat
  • seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
  • riidat ja vahingoittava tapa ratkoa ristiriitoja
  • uusperhekysymykset
  • riippuvuudet
  • uskottomuus
  • eropohdinnat tai ero

Henkilökohtaisiin kysymyksiin:

• väsymys ja jaksaminen
  • ahdistus ja yleinen paha olo
  • elämäntilanteeseen liittyvä kriisi
  • läheisen menettäminen

Mitä keskusteluapu on käytännössä?

• keskustelut kestävät yleensä yksilötapaamisissa tunnin ja paritapaamisissa 1,5 tuntia
  • voit tulla joko yksin, puolison tai perheen kanssa
  • tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan
  • käynnit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Rauman ja ympäristökuntien asukkaille

Muita palvelujamme:

• Parisuhteen ja Vanhemmuuden palikat -peruskoulutuksia sekä ohjaajakoulutuksia
  • PariAsiaa-peruskoulutuksia ja ohjaajakoulutuksia
  • hyvinvointiin, parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvät luennot

YouTube-video

Kirkon keskusteluapu päivystää kolmella kanavallaan:

• Palveleva puhelin (0400 22 11 80) joka päivä klo 18–24
  • Chat ma-pe klo 12–20
  • Palveleva netti ja Palveleva kirje vastaanottavat viestejä 24/7. Viesteihin vastataan päivän, parin kuluessa.
YouTube-video

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Valtakatu 15 (2. kerros)
26100  Rauma

Päivystys maanantaista keskiviikkoon klo 11-12. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä. Keskustelut käydään pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 välisenä aikana.