Perheasiain neuvottelukeskus eli perheneuvonta

Rauman perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua aikuisille ihmissuhteiden, perheen ja henkilökohtaisen elämän kysymyksissä sekä erilaisten kriisien keskellä. Kohtaamme asiakkaat perheiden ja parisuhteiden moninaisuutta kunnioittaen. Työskentelemme suomeksi ja englanniksi.

Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä. Palvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Huom! Rauman kiihtyneen koronatilanteen vuoksi perheneuvonnan tapaamiset toteutetaan seuraavat viikot etäyhteyksin, Teams-videokeskusteluina tai puhelimitse. Tällä tietoa rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Lähitapaamisissa noudatamme koronatilanteen turvallisuusohjeita, kuten turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa ja käytämme maskia. Ethän saavu tapaamisiin, jos sinulla on lieviäkään infektio-oireita.

Videotapaaminen toteutetaan internetissä perheneuvojan lähettämän Teams-linkin kautta. Tietokoneelle ei tarvitse asentaa lisäohjelmia. Älypuhelinta tai tablettia käytettäessä täytyy asentaa maksuton Teams-sovellus omasta sovelluskaupasta. Katso tästä ohje Teamsin käyttöön.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Perheasiain neuvottelukeskus Raumalla tarjoaa myös naapurikuntien (EuraLinkki avautuu uudessa välilehdessäEurajokiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLaitilaLinkki avautuu uudessa välilehdessäSäkylä-KöyliöLinkki avautuu uudessa välilehdessäPyhärantaLinkki avautuu uudessa välilehdessäHuittinenLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja UlvilaLinkki avautuu uudessa välilehdessä) asukkaille ammatillista keskusteluapua elämän haastavissa hetkissä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset numerosta 044 769 1442. Ajanvarausajat: ma, ti ja ke kello 11-12. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön teksti- tai ääniviestillä. Sijaitsemme Raumalla Valtakatu 15:ssä (2. kerros, ei hissiä). Olemme avoinna pääsääntöisesti arkisin kello 8-16, myös ilta-aikoja (ma klo 16-18) saatavana. Tästä linkistä lisätietoa perheneuvonnan tiloista ja sijainnista.

Millaisiin asioihin voin saada tukea?Kuvituskuva: Pilvinen taivas, jossa leijailee sydämen muotoisia ilmapalloja.

• vuorovaikutuksen haasteet
  • vanhemmuuden pulmat
  • seksuaalisuuteen, sukupuoleen tai suhdemuotoon liittyvät kysymykset
  • riidat ja vahingoittava tapa ratkoa ristiriitoja
  • uusperhekysymykset
  • päihde- tai mielenterveysongelmat ja niiden vaikutus ihmissuhteisiin
  • uskottomuus
  • eropohdinnat tai ero
  • väsymys ja jaksaminen
  • ahdistus ja yleinen paha olo
  • elämäntilanteeseen liittyvä kriisi
  • läheisen menettäminen

Mitä keskusteluapu on käytännössä?

• keskustelut kestävät yleensä yksilötapaamisissa tunnin ja paritapaamisissa 1,5 tuntia
  • voit tulla joko yksin, kumppanin tai perheen kanssa
  • tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan
  • käynnit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Rauman ja ympäristökuntien asukkaille

Muita palvelujamme:

• Parisuhteen ja Vanhemmuuden palikat -peruskoulutuksia sekä ohjaajakoulutuksia
  • PariAsiaa-peruskoulutuksia ja ohjaajakoulutuksia
  • hyvinvointiin, parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvät luennot

Kirkon keskusteluapu päivystää kolmella kanavallaan:

• Palveleva puhelin (0400 22 11 80) joka päivä klo 18–24
  • Chat ma-pe klo 12–20
  • Palveleva netti ja Palveleva kirje vastaanottavat viestejä 24/7. Viesteihin vastataan päivän, parin kuluessa.
Valtakatu 15 (2. kerros)
26100  Rauma

Ajanvaraus maanantaista keskiviikkoon klo 11-12. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä. Keskustelut käydään pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 välisenä aikana.