Tarvitsetko tukea parisuhteen vaikeuksiin?

Rauman perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua aikuisille parisuhteen, perheen ja henkilökohtaisen elämän kysymyksissä sekä erilaisten kriisien keskellä.

Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä. Palvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Myös kasvokkaistapaamisia 1.6. alkaen

Maalis-toukokuun aikana asiakastapaamiset on toteutettu ainoastaan etäyhteyksin. 1.6. alkaen voidaan turvallisuusnäkökohdat huomioiden harkitusti tavata myös perheneuvonnan tiloissa, jos asiakas niin toivoo.

Lähitapaamisissa muistutetaan turvallisuusohjeista, kuten turvavälien noudattamisesta sekä hyvästä käsihygieniasta. Tapaamisiin ei voi tulla, jos on lieviäkään infektio-oireita.

Videovälitteistä ja puhelimitse tehtävää perheneuvontaa jatketaan myös.

Videotapaaminen toteutetaan internetissä perheneuvojan lähettämän Teams-linkin kautta. Tietokoneelle ei tarvitse asentaa lisäohjelmia. Älypuhelinta tai tablettia käytettäessä täytyy asentaa maksuton Teams-sovellus omasta sovelluskaupasta. Katso tästä ohje Teamsin käyttöön.

Perheasiain neuvottelukeskus Raumalla tarjoaa myös naapurikuntien (EuraEurajokiLaitilaSäkylä-KöyliöPyhärantaHuittinen ja Ulvila) asukkaille ammatillista keskusteluapua elämän haastavissa hetkissä.

Lisätietoja ja ajanvaraukset numerosta 044 769 1442.

Millaisiin asioihin voin saada tukea?

Parisuhteen ja perheen vaikeuksiin, esimerkiksi:

• vuorovaikutuksen haasteet
  • vanhemmuuden pulmat
  • seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
  • riidat ja vahingoittava tapa ratkoa ristiriitoja
  • uusperhekysymykset
  • riippuvuudet
  • uskottomuus
  • eropohdinnat tai ero

Henkilökohtaisiin kysymyksiin, esimerkiksi:

• väsymys ja jaksaminen
  • ahdistus ja yleinen paha olo
  • elämäntilanteeseen liittyvä kriisi
  • läheisen menettäminen

Mitä keskusteluapu on käytännössä?

• keskustelut kestävät yleensä yksilötapaamisissa tunnin ja paritapaamisissa 1,5 tuntia
  • voi tulla joko yksi, puolison tai perheen kanssa
  • tapaamisia sovitaan tarpeen mukaan
  • käynnit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Rauman ja ympäristökuntien asukkaille
  • eronneille tarjotaan mahdollisuutta osallistua eroryhmään, joka järjestetään noin kerran vuodessa sekä lapsikeskeistä perheasioiden sovittelua

Perheneuvonta tarjoaa myös työnohjausta, konsultaatiota sekä koulutusta.

Ajanvaraus

Päivystys maanantaista keskiviikkoon klo 11-12, puh. 044 769 1442.
Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä.

Keskustelut käydään pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 välisenä aikana.

Osoite

Valtakatu 15 (2. kerros)
26100 Rauma

Kirkon keskusteluapu päivystää kolmella kanavallaan:

• Palveleva puhelin (0400 22 11 80) joka päivä klo 18–24
  • Chat ma-pe klo 12–20
  • Palveleva netti ja Palveleva kirje vastaanottavat viestejä 24/7. Viesteihin vastataan päivän, parin kuluessa.
Valtakatu 15 (2. kerros)
26100  Rauma

Päivystys maanantaista keskiviikkoon klo 11-12. Muina aikoina voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä. Keskustelut käydään pääsääntöisesti arkisin klo 8-16 välisenä aikana.