Seimihaaste

YouTube-video

Minkälainen on sinun jouluseimesi? Onko se itse tehty asetelma, laulu, runo tai ehkä näytelmä?

Haastamme kaikkia raumalaisia tekemään jouluseimiä. Voit tehdä omanlaisen toteutuksen – oman muotoisen ja näköisen. Jouluseimi on vanha perinne, jonka fransiskaanimunkit ovat todennäköisesti tuoneet Raumalle jo keskiajalla.

Seimiperinteessä on kolme elementtiä:

• Ajattomuus – jouluseimen myötä sukupolvesta toiseen kerrotaan iloisella tavalla joulun ilosanoma
  • Paikallisuus – jouluseimi tuo ajattoman sanoman johonkin konkreettiseen paikkaan liittyväksi. Millainen jouluseimen asetelma olisi sinun kotikadullasi?
  • Tunnistettavuus – jouluseimen tunnistaa jostain raumalaiseksi jouluseimeksi, jossa myös ensimmäisen joulun tapahtumat ovat mukana

Osallistu

Tee oma seimitoteutus, ota siitä kuva tai video ja jaa somessa tunnisteella #seimihaaste. Osallistu Rauman seurakunnan seimikilpailuun lähettämällä kuva tai video meille 20.12.2021 mennessä osoitteeseen: kanerva.kuisma@evl.fi. Parhaat seimityöt palkitaan. Palkintoina piparkakkuseimi ja kahvilalahjakortteja.

Jos seimi on nähtävillä ohikulkijoille esimerkiksi ikkunassa, vinkkaa siitä meille! Jos toivot valmista seimitoteutusta esimerkiksi toimitilan näyteikkunaan, lähetä viestiä raija.pajuniemi@evl.fi.

Seimikävely

Lähde kävelylle Vanhaan Raumaan, ihastele jouluvaloja sekä seimiasetelmia, jotka löydät oheisen kartan avulla.

Seimi-ikkunat:

• Rauman seurakunnan nuorisotyön seimi-ikkuna, Kiviniemenkatu 2
  • Kerttu Horilan seimi, Pyhän Ristin kirkko
  • Mantin Maailma, Kuninkaankatu 30
  • Vanhan Rauman Kirjakauppa, Kuninkaankatu 23
  • Kukkashop Rosa, Kuninkaankatu 19
  • Ruokapuoti Lumo, Kuninkaankatu 26
  • Sisustus Idea, Kuninkaankatu 15
  • Kontion Kahvila, Kuninkaankatu 9
  • Silmäoptikot Palmu, Kuninkaankatu 10
  • Narvi-Sähkö, Kauppakatu 5

Lisäksi taidegraafikko Meri Pauniahon työhuoneen seimi-ikkuna, Kanavakatu 23 (Vähämaanpuiston puolella)

Seimikävelykartta (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lähetystyön koordinaattori
Postiosoite: Kirkkokatu 2

Seuraa Rauman seurakunnan lähetystyötä Facebookissa: Rauman seurakunnan lähetystyön koordinaattori ja Instagramissa: @lahetystyo_rauman_srk.