Uskottu toivottu rakastettu. Seurakuntavaalit. Suomen ev. lut. kirkko

Kirkon luottamushenkilöt valitaan seurakuntavaalissa syksyllä 2022

Vaaleissa valitaan Rauman seurakunnan luottamushenkilöt eli kirkkovaltuuston jäsenet. He päättävät mm. siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Seurakuntavaaleissa seurakunnan jäsenet pääsevät vaikuttamaan oman seurakuntansa tulevaisuuteen.

Ehdokasasettelu päättyi 15.9.2022. Lue tästä ketkä ovat Raumalla mukana vaaleissa.

Ennakkoäänestys järjestetään 8.–12.11.2022. Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022.

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat edelleen ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa 16-vuotialla on äänioikeus.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Vihreällä pohjalla vaalisloganit: Susi, lammas, paimen.

Seurakuntavaalien vaalipolku grafiikka

Seurakuntavaalien ryhmät ja yhteyshenkilöt Raumalla

Sosialidemokraatit kotikirkon parhaaksi

Keijo Jalonen sähköposti keijo.jalonen@dnainternet.net puhelin 0400 848055

Yhteinen seurakuntamme

Niklas Vähä-Ettala, sähköposti niklas.vahaettala@gmail.com puhelin 050 413 4128

Kotiseurakunta

Marika Leppänen sähköposti marikak.leppanen@gmail.com puhelin 050 5171088.

Ilmoitukset

Ehdokasasettelua koskeva kuulutus 4.8.2022