Krito-ryhmä

ti 19.9. klo 16.30 – 18.30

Franciscus-talon kokoustila

Krito-ryhmän esittely ti 19.9. Franciscus-talolla klo 16.30. Varsinainen ryhmä alkaa ti 10.10. Franciscus-talolla klo 16.30-18.30.

Krito-ryhmä on sielunhoidollinen vertaisryhmä, jossa luottamus itseen, toisiin, elämään ja Jumalaan voi hiljalleen kasvaa. Krito on lyhennys sanoista kristillinen toipumistyö. Keskeistä työskentelyssä on oman elämän kipukohtien näkyväksi tekeminen kertomalla ja kirjoittamalla.

Ryhmän selkeät, yksinkertaiset säännöt rauhoittavat kokoontumiset arkojenkin asioiden työstämiselle. Ryhmäläiset saavat saman verran aikaa oman asian kertomiselle. Luottamuksellisessa ilmapiirissä toisten kertomusten kuunteleminen on yhtä tärkeää kuin oman tarinan kertominen. Yksinkertainen rukous ja ryhmäläisten siunaaminen ovat oleellinen osa kristillistä toipumistyötä.

Krito-ryhmä ei ole terapiaa, vaan se on sielunhoidollinen vertaistukiryhmä, jota vetävät koulutetut Krito-ryhmien vertaisohjaajat. Ryhmään sitoudutaan koko työskentelyjakson ajaksi. Jos sinulla on aivan tuore kriisi elämässäsi, ryhmä ei ehkä ole vielä ajankohtainen. Ryhmäläisiltä edellytetään sitoutumista koko prosessin ajaksi ja voimia ryhmätyöskentelyyn. Ryhmään otetaan 10 osallistujaa. Mikäli miehiä ilmoittautuu vähintään kolme henkilöä, heidät jaetaan pienryhmissä omaksi ryhmäksi. Ryhmä kokoontuu tiistaisin yhteensä kuusi kertaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu etukäteen puhelinhaastattelulla. Ilmoittautumiset viimeistään 22.9. ryhmän ohjaajalle: diakoni Kirsi Haaponiemi p. 044 769 1265 / kirsi.haaponiemi@evl.fi tai diakonissa Ulla Forsman p. 044 769 1268 / ulla.forsman@evl.fi.
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Rauman seurakunta

Ota yhteyttä

Diakoniatyöntekijä
Rauman seurakunta
Kirkkokatu 2
26100 Rauma
Diakoniatyöntekijä
Rauman seurakunta
Kirkkokatu 2
26100 Rauma

Monikulttuurisuustyö ja vanhustyö