International Parish Work - Rauma Lutheran Parish

Holy Communion

We invite you to the Church of the Holy Cross (Luostarinkatu 1) for worship! Usually once a month, there will be a Holy Communion service offered in English. After the Holy Communion services, everyone is welcome for some coffee and conversation at the Parish Hall, Luostarinkatu 1, next to the church!

Holy Communion services, or masses as they are sometimes called, are celebrated in Finnish on Sundays and major feasts at 10am in the Church of the Holy Cross.

Luterilaiset englanninkieliset ehtoollisjumalanpalvelukset ja kirkkokahvit kerran kuussa ovat avoimia myös suomenkielisille kielitaidosta riippumatta. Tervetuloa!

Evening prayer in English

The Evening prayer in English (once a month, in the Church of the Holy Cross) is based on the ancient vesper prayer but with some modern elements and hymns. It is followed by some coffee and something to eat at the Parish Hall.

International Christian Fellowship (ICF)

In ICF there will be some program (e.g. Bible Study) and togetherness. We talk about Christian life and everyday topics with good company and good spirit. Naturally with Coffee/Tea and something to eat. We gather in the Parish Hall, Luostarinkatu 1. All new members are most welcome to join!

Pastoral Services

If you need a Pastoral Service, like baptism, marriage or funerals, or want to find someone to discuss with, please, do not hesitate to contact the parish office (tel. 02 8377 5300) or one of our clergy. More information is available in English at http://notes.evl.fi/EVLen.nsf/ .

Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia on avun antamista uskonnosta, rodusta, mielipiteestä ja kansallisuudesta riippumatta.  Työ perustuu kristillisestä ihmiskäsityksestä nousevaan periaatteeseen jokaisen ihmisen ehdottomasta ihmisarvosta ja arvokkuudesta.

Kansainvälinen diakonia on pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, humanitaarista apua sekä ihmisoikeus- ja rauhantyötä. Työtä tehdään mm. mahdollistamalla koulutusta, terveydenhuoltoa, ympäristöstä huolta pitämistä sekä tukemalla ihmisten mahdollisuuksia hankkia omalla työllään toimeentulo ja työskentelemällä epäoikeudenmukaisten yhteiskuntarakenteiden muuttamiseksi.

Voit osallistua kansainvälisen diakonian avustustyöhön esimerkiksi kolehtien ja keräysten kuten yhteisvastuukeräys kautta tai ostamalla Toisenlaisen lahjan. Apu menee perille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Kirkon ulkomaanavun Toisenlaisen lahjan lahjakortteja ja tilisiirtoja on saatavissa diakoniatyöntekijöiltä.

Kädet päällekäin

International Parish work/Rauma Lutheran Parish