Vertaistukea surevalle sururyhmästä

Läheisen kuoleman kivusta voi selvitä ajan kanssa, surua jakaen. Suru ei ole staattinen tila, vaan sillä on oma polkunsa ja se muuttaa muotoaan. Sururyhmä on tarkoitettu yhdeksi askeleeksi tällä polulla. Sururyhmä on vertaistukiryhmä, joka perustuu ehdottomaan luottamuksellisuuteen ja keskinäiseen kunnioitukseen.

Sururyhmään on hyvä tulla mukaan kun läheisen kuolemasta on kulunut jonkin aikaa. Yleensä hyvä aika on noin 2-6 kuukautta menetyksestä. Vertaistukiryhmässä jaetaan sekä omaa että muiden ryhmäläisten surua. Kuunteleminen on osa ryhmän toimintaa.

Toipuminen surusta on menetyksen todellisuuden hyväksymistä ja siihen sopeutumista, että kaipaus kuuluu nyt omaan elämään. Vertaistukeen pohjautuva ryhmä tarjoaa luottamuksellisen paikan käsitellä tapahtunutta. Tervetuloa mukaan ryhmään. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu mukaan sururyhmään

Rauman seurakunnan sururyhmä kokoontuu Diakoniatoimistolla 12.2.2020 alkaen klo 18-19:30. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin (12.2., 26.2., 11.3., 25.3. ja 8.4.). Ryhmän vetäjinä toimivat Ulla Vuori ja Helena Ritakorpi.

Sururyhmä on kiinteä ryhmä, johon liitytään ensimmäisellä kerralla ja johon kuulutaan koko ryhmän keston ajan (kevät 2020).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 30.1.2020 mennessä: Ulla Vuori, p. 044 769 1297, ulla.e.vuori@evl.fi tai Helena Ritakorpi, p. 044 769 1262, helena.ritakorpi@evl.fi.

Diakoniatoimisto: Kirkkokatu 2, 26100 Rauma

Surukynttilät