Vertaistukea surevalle sururyhmästä

Läheisen kuoleman kivusta voi selvitä ajan kanssa, surua jakaen. Sururyhmä on vertaistukiryhmä, joka perustuu luottamuksellisuuteen ja keskinäiseen kunnioitukseen. Sururyhmässä sitoudutaan ryhmään. Ryhmä kokoontuu noin kahdeksan kertaa.

Sururyhmään on hyvä tulla mukaan kun läheisen kuolemasta on kulunut jonkin aikaa. Yleensä hyvä aika on noin 2-6 kuukautta menetyksestä. Vertaistukiryhmässä jaetaan sekä omaa että muiden ryhmäläisten surua. Kuunteleminen on osa ryhmän toimintaa.

Suru ei ole staattinen tila, vaan sillä on oma polkunsa ja se muuttaa muotoaan. Sururyhmä on tarkoitettu yhdeksi askeleeksi tällä polulla.

Tervetuloa mukaan ryhmään. Osallistuminen on maksutonta.

Ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 24.9. klo 18-19.30 seurakunnan diakoniatoimistolla, Kirkkokatu 2. Ryhmän ohjaajina toimivat pastori Satu Salminen ja diakoni Kirsi Haaponiemi. Lisätiedot ja ilmoittautuminen ma 3.9. klo 9 alkaen Sadulle tai Kirsille.

Keväästä 2017 kokoontuvan sururyhmän vetäjinä toimivat Taneli Ala-Opas ja Sari Järnfors.

Surukynttilät

Kansainvälinen diakonia, yhteisvastuukeräys, monikulttuurisuustyö