Vertaistukea surevalle sururyhmästä

Läheisen kuoleman kivusta voi selvitä ajan kanssa, surua jakaen. Suru ei ole staattinen tila, vaan sillä on oma polkunsa ja se muuttaa muotoaan. Sururyhmä on tarkoitettu yhdeksi askeleeksi tällä polulla. Sururyhmä on vertaistukiryhmä, joka perustuu luottamuksellisuuteen ja keskinäiseen kunnioitukseen.

Sururyhmään on hyvä tulla mukaan kun läheisen kuolemasta on kulunut jonkin aikaa. Yleensä hyvä aika on noin 2-6 kuukautta menetyksestä. Vertaistukiryhmässä jaetaan sekä omaa että muiden ryhmäläisten surua. Kuunteleminen on osa ryhmän toimintaa.

Toipuminen surusta on menetyksen todellisuuden hyväksymistä ja siihen sopeutumista, että kaipaus kuuluu nyt omaan elämään. Vertaistukeen pohjautuva ryhmä tarjoaa luottamuksellisen paikan käsitellä tapahtunutta. Tervetuloa mukaan ryhmään. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittaudu mukaan sururyhmään 6.9.2019 mennessä

Rauman seurakunnan sururyhmä kokoontuu seitsemän kertaa Franciscus-talolla 25.9. alkaen. Ryhmän vetäjinä toimivat Markku Mikkola ja Jenni Pohjonen.

Kokoontumiset keskiviikkoisin 25.9., 2.10., 9.10., 16.10., 30.10., 6.11. ja 20.11. klo 18.00

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 6.9. mennessä: Jenni Pohjonen 044 7691 272 jenni.pohjonen@evl.fi

Franciscus-talo, Harmaidenveljestenkuja 2, 26100 Rauma

Surukynttilät