Lue Lotta Hatakan kirje, jossa hän esittää anteeksipyynnön seurakuntalaisille sunnuntain saarnaan liittyen

24.1.2019 13.59

book-1209805_1920_THUMB.jpg

Viime sunnuntain saarna Pyhän Ristin kirkossa on herättänyt keskustelua. Tässä pastori Lotta Hatakan kirje seurakuntalaisille.

Kirje alkaa:
-----------

Rakkaat seurakuntalaiset,

Olen saanut viime sunnuntain 20.1. Pyhän Ristin kirkossa ja sieltä radio Ramonaan radioidusta saarnastani palautetta sekä suoraan, että kirkkoherran kautta. Kiitos teille siitä. Ei ole aina helppoa heti myöntää itselleen, kuinka pahasti on epäonnistunut. Mutta nyt haluan sen teille, rakkaat sisarukseni Kristuksessa, myöntää ja tunnustaa.

Suoraan minulle tullutta palautetta olen miettinyt jo aiemmin, mutta tänään, keskiviikkoaamuna, sain kirkkoherran ja hänelle useiden seurakuntalaisten antaman palautteen ja olen sitä koko päivän muun työn ohessa ja sen jälkeen nöyrästi Raamatun sanan äärellä ja Jumalan edessä pohtinut.

Kuten minua kuulleet varmasti tietävät, tapani on saarnata melko lyhyesti ja tiivistäen. Tällä kertaa tiivistämiseni epäonnistui pahasti. Halusin saarnallani kehoittaa meitä kaikkia seurakunnassa antamaan toisillemme tilaa erilaisille tavoillemme ilmaista uskoamme Jeesukseen. Sen sijaan aiheutin monelle teistä hämmennystä siitä, enkö uskokaan Jeesukseen ja enkö sitoudukaan pappina kirkon uskoon ja tunnustukseen. Kyllä uskon. Kyllä sitoudun. Otan pappisvihkimykseni ja sen yhteydessä antamani lupaukset hyvin vakavasti ja siksi olen todella surullinen, häpeissäni ja kadun sitä, että saarnasin tavalla, joka tällaisen hämmennyksen aiheutti. Olen sitä pyytänyt jo Jumalalta anteeksi, mutta pyydän tässä nyt teiltä anteeksi.

Johanneksen evankeliumin minulle rakkaassa kohdassa lukee:

Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani.

Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.

Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä.

(Joh. 15:9–12)

Sen jatkona on:

Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta.

Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. (Joh. 15:13–14)

Vaikka Jeesus on minulle ennen kaikkea Herra ja Vapahtaja, mikä minä olen sanomaan toisin, kun Jeesus tässä haluaa kutsua meitä seuraajiaan ystävikseen.

Rakkain terveisin ja anteeksi pyytäen,

pastorinne Lotta Hatakka
-------
Kirje päättyy. Julkaistu myös Rauman seurakunnan facebook-sivulla.