Uutiset

Uutislistaukseen

kaste_some-33_M.jpg

Lapsen kastejuhla mukavasti ja helposti - Tervetuloa kastejuhlapäivään Pyhän Ristin kirkossa!

21.3.2019 07.56

Haluaisitko viettää kastejuhlaa juhlavasti mutta vaivattomasti? Kastejuhlapäivän tarkoitus on tarjota kaste lapsille, joita ei ole vielä kastettu. Juhlassa kaikki on järjestetty perheelle valmiiksi.

Haluaisitko viettää kastejuhlaa juhlavasti mutta vaivattomasti? Kastejuhlapäivän tarkoitus on tarjota kaste lapsille, joita ei ole vielä kastettu. Juhlassa kaikki on järjestetty perheelle valmiiksi.

Sunnuntaina 5.5.2019 järjestetään Rauman seurakunnan ensimmäinen kastejuhlapäivä Pyhän Ristin kirkossa klo 12-18. Kastejuhlapäivä on mukava ja yhteisöllinen tapa viettää lapsen kastejuhlaa. Tapahtumassa voidaan kastaa alle 15-vuotiaat lapset.  Seurakunta tarjoaa juhlavieraille juhlakahvit ja juhlamehut seurakuntatalolla Pyhän Ristin kirkon vieressä. Kastetapahtuma on ilmainen.

Mutkaton ja yhteinen juhlapäivä

−Ristiäisten järjestäminen koetaan välillä raskaaksi. Haluamme tarjota mahdollisuuden hienoon juhlahetkeen ilman suuria järjestelyjä, kertoo kastejuhlapäivää järjestävä pastori Satu Salminen.  

Kastejuhlapäivästä on pyritty tekemään sujuva ja mutkaton. Kastejuhlapäivänä perheellä on ensin mahdollisuus keskustella papin kanssa ennen varsinaista kastetta. Keskustelun jälkeen pidettävä kastetoimitus kestää noin 20 minuuttia ja kasteen jälkeen voidaan siirtyä juhlakahville seurakuntatalolle. Kastejuhlassa nautitaan juhlakahvit ja -mehut sekä täytekakkua. Kastejuhlapäivässä on mukana useita Rauman seurakunnan pappeja sekä kanttori. 

Alle 12-vuotiaan kastettavan vanhemmista vähintään toisen on oltava evankelisluterilaisen seurakunnan jäsen. Tarvittaessa vastasyntyneelle saa lainaksi kastemekon. Kastettavalla lapsella tulee olla kaksi kummia, jotka ovat rippikoulun käyneitä ja konfirmoituja evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. Poikkeustapauksissa riittää myös yksi kummi.  

–Kaste merkitsee liittymistä Jumalan perheeseen ja seurakunnan jäseneksi. Me seurakunnassa toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan, Satu sanoo. 

Ilmoittaudu 23.4. mennessä

Kastejuhlapäivään pyydetään ilmoittautumaan kirkkoherranvirastoon 23.4.2019 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä varataan kasteaika. Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9−15 ja lisäksi keskiviikkoisin klo 9−17. Tapahtumasta voi kysellä tarkemmin kirkkoherranvirastosta p. 02 8377 5300 tai sähköpostitse rauma.kirkkoherranvirasto@evl.fi.