Uutiset

Uutislistaukseen

Rauman seurakunta palvelee poikkeusoloissa

17.3.2020 14.51

Valtioneuvosto on eilen presidentin kanssa todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Tällä on seuraavia vaikutuksia Rauman seurakunnan toimintaan:

•    Jumalanpalvelus järjestetään Pyhän Ristin kirkossa, mutta sinne ei voi tulla paikan päälle. Pyhän Ristin kirkon jumalanpalveluksen voi kuunnella Radio Ramonassa tai nettiradiossa
•    Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 henkilöä (kasteet, vihkimiset ja hautaansiunaukset)
•    Seurakunta tarjoaa keskusteluapua
•    Diakonian leivänjako ja ruoka-apu jatkuu edelleen
•    Pyhän Ristin kirkko on auki hiljentymistä varten päivittäin klo 12-15

Jumalanpalvelukseen voi osallistua radion ja nettiradion välityksellä 
 

Jumalanpalvelus toimitetaan toistaiseksi Pyhän Ristin kirkossa sanajumalanpalveluksena. Jumalanpalvelukseen ei voi osallistua paikan päällä, mutta jumalanpalveluksen voi kuunnella Radio Ramonasta. Voit kuunnella jumalanpalveluksen myös nettiradion kautta. Muissa seurakunnan kirkoissa jumalanpalveluksia ei järjestetä.Kirkolliset toimitukset toteutetaan


Kirkollisten toimitusten (kasteet, vihkimiset ja hautaansiunaukset) järjestämisestä sovitaan kirkkoherranviraston kanssa ensisijaisesti puhelimitse numerossa 02 837 75300 tai sähköpostilla rauma.seurakunta@evl.fi. Kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9-15. Kirkkoherranvirastossa pyydetään kärsivällisyyttä tilanteessa, jossa puhelin saattaa olla ruuhkautunut. 


Erityistä hautajaisten järjestämisessä: Siunaustilaisuudessa voi olla paikalla korkeintaan kymmenen osallistujaa. Sama koskee muistotilaisuutta. Muistotilaisuus on mahdollista järjestää myös myöhemmin.

Kasteiden ja vihkimisten toteutuminen turvataan myös. Kastetilaisuudessa ja vihkitilaisuudessa voi olla paikalla korkeintaan kymmenen osallistujaa. 


Seurakunta ja kirkko tarjoavat keskusteluapua 


Rauman seurakunnan päivystävä pappi vastaa puhelimeen numerossa 044 769 1301 päivittäin klo 9-20. Kirkon keskusteluapu palvelee numerossa 0400 22 11 80 joka ilta klo 18 - 24. Kirkon keskusteluapua saa myös verkossa ja chatissä. Rauman seurakunnan perheneuvonta auttaa ja tukee perheiden ja parisuhteiden haastavissa tilanteissa. Perheneuvonnan keskustelutukea tarjotaan nyt myös etänä. 


Diakonian leivänjako ja ruoka-apu jatkuu, ja apua voi pyytää


Leipää jaetaan maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10-11 ja keskiviikkona klo 14-15. Diakonian leivänjako tapahtuu entisessä leivänjakopaikassa, seurakunnan virastotalon viereisessä sisäpihassa osoitteessa Kirkkokatu 2. Meriristin leivänjakopiste on suljettu toistaiseksi. 

Ruokaa jaetaan diakoniatoimistolla maanantaisin ja torstaisin klo 9-11 osoitteessa Luostarinkatu 3. EU-ruokakassin voi käydä noutamassa Luostarinkadun diakoniatoimistosta kulkemalla sisäpihan poikki, piharappuset ylös ja ovikelloa soittamalla. Jos tämän ajan ulkopuolella tarvitsee ruoka-apua, voi olla diakoniatyöntekijöihin yhteydessä puhelimitse. Ruokakassiin sisältyy EU-ruokatarvikkeita. Ruokaa jaetaan niin pitkään kuin sitä riittää. 

Seurakunnan diakonia myöntää taloudellista apua normaalien käytäntöjen mukaisesti. Diakoniatyöntekijöihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät seurakunnan verkkosivuilta. 


Kirkon aukiolo poikkeustilan aikana


Pyhän Ristin kirkko on auki klo 12-15 maanantaista sunnuntaihin. Kirkkoon voi tulla hiljentymään.Edit 20.3.2020

 

Kirkkoherranvirasto palvelee sähköpostitse ja puhelimitseVirastotalo ja kirkkoherranvirasto on suljettu, palvelemme sähköpostitse ja puhelimitse. Kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9-15. Meidät tavoittaa puhelimitse numerosta 02 8377 5300 ja sähköpostitse rauma.kirkkoherranvirasto@evl.fi.