Uutiset

Uutislistaukseen

Twitterjumis 2.png

Kesän 2020 toimintaa Rauman seurakunnassa poikkeusoloissa

2.6.2020 15.26

Jumalanpalvelukseen pääsee taas

Kirkon ovet aukeavat jumalanpalvelukseen tulevana sunnuntaina. Pyhän Ristin kirkossa jumalanpalvelusta vietetään 7.6.2020 klo 10, ja jumalanpalvelukseen voi osallistua 80 henkeä. Riskiryhmien ei suositella osallistuvan paikan päällä jumalanpalvelukseen. Haluamme myös muistuttaa, että seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua vain terveenä. Jumalanpalvelus järjestetään sanajumalanpalveluksena, joten ehtoollista ei jaeta.

Jumalanpalvelukseen voi osallistua myös radion ja somen äärellä. Jumalanpalvelus radioidaan Radio Ramonassa ja 7.6. sen voi katsoa myös livelähetyksenä Rauman seurakunnan Youtubessa. Livelähetyksen voi katsoa myös seuraavana sunnuntaina 14.6. klo 10.
Linkki 7.6. livelähetykseen: https://youtu.be/_Wsus4GikVY

Sanajumalanpalvelukseen voi tulla paikan päälle. Kirkkoon mahtuu vain 80 henkeä, koska kirkossa on huomioitu puolentoista metrin turvavälit. Turvavälein huomioidut paikat on merkitty kirkon penkkeihin tarroilla. Turvaväli ei koske perheenjäseniä.

Hygieniasyistä kirkossa ei käytetä yhteisiä virsikirjoja. Voit ottaa kirkkoon mukaan oman virsikirjan tai käyttää verkkovirsikirjaa tai kirkossa jaettavaa virsimonistetta. Virsilaulun määrää jumalanpalveluksissa on vähennetty. 

Muistathan pestä kädet ennen kirkkoon tuloa. Kirkosta löytyy käsidesi jota suositellaan käytettävän.

Jumalanpalveluksia tullaan järjestämään myös Lapin kirkossa. Lapin kirkon jumalanpalvelus pidetään alkaen sunnuntaina 7.6. klo 13. Lapin kirkon jumalanpalvelukseen voi osallistua paikan päällä 52 henkilöä.

Kesäillan hartaus Vanhankirkon raunioilla

Tule hetkeksi viivähtämään vanhan Rauman sydämeen, vaikkapa iltakävelyn yhteydessä. Raunioilla vietetään joka toinen sunnuntai-ilta kesäinen hartaushetki sisältäen musiikkia, runoa ja sanaa tunnelmallisessa ympäristössä. Iltahartaudet ovat sunnuntaisin klo 18 seuraavina päivinä: 14.6., 28.6., 12.7., 26.7. ja 9.8. Sateen sattuessa kesäillan hartaus pidetään Rauman Pyhän Ristin kirkossa.

Pyhän Ristin kirkko on auki arkisin ja Kirkonkellarin kesänäyttely heinäkuussa

Pyhän Ristin kirkkoon voi poiketa hiljentymään kesän aikana arkisin klo 10-17. Kirkon vieressä sijaitsevassa Kirkonkellarissa järjestetään kesänäyttely heinäkuussa ja näyttely on auki arkisin klo 10-17. Kirkon tiloihin on vapaa pääsy.

Rippikoulu

Riparit toteutetaan erityisjärjestelyin. Rippikoululaisille ja rippikoululaisten perheille on viestitty järjestelyistä. Voit lukea lisää tästä verkkojutusta.

Kirkkoherranvirasto palvelee pääasiassa puhelimitse ja sähköpostilla

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto palvelevat puhelimitse 02 8377 5300 ja sähköpostilla rauma.seurakunta@evl.fi arkisin klo 9-14. Suosittelemme asiointia puhelimitse tai sähköpostilla. Virastossa voi asioida tiistaisin 9.6. alkaen klo 9–14. Todistustilaukset puhelimitse tai sähköpostilla, todistukset postitetaan asiakkaille.

Hääpareja vihitään, kasteet ja siunaukset järjestetään

Kirkollisista toimituksista – vihkimisistä, kasteesta ja hautaan siunaamisesta huolehditaan myös kesän aikana. Tarkempia tietoja ja yhteystiedot löytyvät seurakunnan verkkosivuilta.

Perheiden toiminta

Pihaleikkejä kirkolla
Kesäkuun ensimmäisillä viikoilla, 1.-4.6 ja 8.-11.6. Pyhän Ristin kirkolla järjestetään pihatouhuja lapsiperheille. Ohjelmassa on rastirataa, pihaleikkejä ynnä muuta mukavaa. Mukana lastenohjaajat Jaana ja Minna. Kaikki toiminta tapahtuu ulkona, eikä sisätilat ole käytössä. Pihapuuhailuja järjestetään maanantaista torstaihin klo 10−15. Tervetuloa mukaan!

Pihakerhoja järjestetään eri seurakunnan toimipisteissä 1.-4.6 ja 8.-11.6. Lastenohjaajat kutsuvat omia kerholaisiaan pihakerhoihin. Lastenohjaajien ohjeiden mukaan pihoilla on mahdollista syödä omia eväitä. Pidetään näissäkin tapaamisissa huolta käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Perhepäivät kesäkodilla elokuussa
Petäjäksessä sijaitsevaa seurakunnan kesäkotia ei avata vielä kesäkuussa, mutta elokuussa kesäkoti kutsuu taas perheitä 3.8.-7.8. sekä 10.8.-13.8. klo 10-15 välillä. Ohjelmassa luontopolkua, lauluhetkiä, uintia, lettuja ja muuta mukavaa tekemistä koko perheelle. Omat eväät mukaan.

Koululaisten toimintaa: retkiä elokuussa

Koululaisten leirejä ei järjestetä tänä kesänä. Kukolan leiripäivät 14.-15.8. 14.8. koululaisille, 15.8. Kumminkaa-retki.

Tilojen vuokraus – huomioi tilojen henkilömäärärajoitukset

Seurakunnan tiloja voi vuokrata yksityiskäyttöön esimerkiksi juhlatiloiksi. Koronaepidemian vuoksi otamme huomioon suosituksen turvaväleistä, minkä vuoksi seurakunnan tiloissa järjesttettäviin tilaisuuksiin voi osallistua normaalia vähemmän ihmisiä. Suositeltu turvaväli on 1,5 metriä, mutta se ei koske perheenjäseniä. Lisätietoja tilojen vuokrauksesta verkkosivuiltamme.

Tässä listattuna henkilömäärärajoitukset eri seurakunnan tiloissa:

 • Pyhän Ristin kirkko 80 henkilöä
 • Lapin kirkko 52 henkilöä
 • Kodisjoen kirkko 47 henkilöä
 • Seurakuntatalo (Westhin Sali ja keittiö) 20
 • Meriristin leirikeskuksen sali 40 henkilöä, kahvio 20 henkilöä
 • Nuortentalo 40 henkilöä
 • Haappusten seurakuntakeskus 60 henkilöä
 • Kaaron seurakuntakoti 20 henkilöä
 • Unajan seurakuntakoti 20 henkilöä
 • Kuappla 10 henkilöä
 • Kodistupa 24 henkilöä
 • Lapin seurakuntakoti 32 henkilöä
 • Monnan kappeli 30 henkilöä
 • Kordelinin kappeli 16 henkilöä

Leivänjakelu jatkuu kesällä

Leivänjako maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 10 – 11 ja ke klo 14 – 15. Entinen diakoniatoimisto, Kirkkokatu 2 (sisäpiha).

Yleisiä saunavuoroja ei järjestetä kesällä 2020

Yleisiä saunavuoroja ei järjestetä tänä kesänä Narvin kesäkodilla ja Petäjäksen kesä- ja lomakodilla.

Konsertit

Kesäkonserttisarja Pyhän Ristin kirkossa järjestetään heinäkuun keskiviikkoiltaisin klo 18.

Konserttiyleisöä mahtuu (turvavälit 1,5 metriä huomioiden) Pyhän Ristin kirkkoon 80 henkilöä. Konsertin voi katsoa livelähetyksenä Rauman seurakunnan Facebook-sivulla.

Konserttien ohjelmisto:

1.7.2020 klo 18
20 vuotta yhteisiä säveliä
Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen

8.7.2020 klo 18
Pianisti Tallinnasta
Minna Kukko, piano
Saara Kukko, urut

15.7.2020 klo 18
Ave Maria e organo
Saara Kukko, mezzosopraano
Henri Tuominiemi, urut ja piano

22.7.2020 klo 18
Herrasta veisaa kieleni
Pasi Flodström, basso
Saara Kukko, urut ja piano

29.7.2020 klo 18
Kuulan epilogi
Janne Mertanen, piano

Konsertteihin on vapaa pääsy.


...

Edit 12.6.2020: Lisätty tiedot kesäkonserttisarjasta Pyhän Ristin kirkossa.