Uutiset

Uutislistaukseen

Kirkonkellari Pyhän Ristin kirkon vieressä

Kirkonkellarin kesänäyttelytilaa heinäkuulle 2021 voi hakea 18. syyskuuta saakka

18.8.2020 10.38

Näyttelyhaku on auennut.

Kirkonkellari on näyttelytila Rauman Pyhän Ristin kirkon vieressä. Kirkonkellarissa järjestetään taidenäyttely jälleen kesällä 2021. Näyttely on avoinna heinäkuun ajan. Näyttelytilaa voi hakea 18.8.−18.9.2020. 

Kirkonkellari on keskiaikaisen Rauman Pyhän Ristin kirkon vieressä sijaitseva kaunis kivirakennus. Kirkonkellarista on ensimmäisiä mainintoja 1700-luvulta. Se on aikoinaan toiminut mm. kalkkivarastona ja osana kaupungin tulliaitaa.  Kirkonkellarissa on lattiapinta-alaa noin 50 m2. Sisäseinän korkeus välikattoon on noin kolme metriä. 

Kirkonkellarissa on viime vuosina järjestetty kesänäyttelyitä heinäkuussa. Vuonna 2018 tilassa oli esillä Kimmo Ojaniemen, kesällä 2019 Tommi-Wihtori Roströmin ja kesällä 2020 Hannu Raevuoren taidetta. 

Näyttelyn vastuut


Taiteilija/taiteilijaryhmä/näytteilleasettaja vastaa teosten kuljetuksesta ja ripustuksesta sekä näyttelyn purkamisesta sekä teosten mahdollisesta vakuuttamisesta. Sovittaessa näyttely voidaan rakentaa 1-3 päivää ennen näyttelyn alkua ja purkaa 1-3 päivän kuluttua näyttelyn loppumisesta. 

Seurakunta vastaa tilan ylläpidosta ja valvonnasta. Kirkonkellarissa on perusvalaistus. Seurakunta myös tiedottaa tapahtumasta yhteistyössä taiteilijan kanssa. 


Hakuohjeet näyttelytilaa hakevalle


Liitä hakemukseen: 

•    3-5 hyvälaatuista kuvaa viimeaikaisesta tuotannosta 
•    teostiedot, teosten koko (korkeus/leveys/syvyys), tekotapa ja valmistumisvuosi
•    näyttelyhakemus 
•    ansioluettelo/CV
•    omat yhteystiedot: nimi, puhelinnumero, osoite ja sähköposti. Mielellään myös nettisivu.

Lähetä hakumateriaali sähköpostilla kanerva.kuisma@evl.fi. Laita sähköpostin otsikoksi Kirkonkellarin näyttelyhakemus 2020. Lähetä hakemus viimeistään 18.9.2021.

Näyttelytilaan valitaan näyttely heinäkuun 2021 ajaksi. Seurakunta vastaa tilan ylläpidosta ja valvonnasta sekä näyttelyn viestinnästä. Näytteilleasettaja vastaa kuljetuksista, näyttelyn ripustuksesta ja purkamisesta sekä mahdollisista teosvakuutuksista.

Ilmoitamme näyttelyvalinnasta kaikille hakijoille lokakuussa 2020.