Uutiset

Uutislistaukseen

active-adult-boy-981619.jpg

Nyt on aika ilmoittautua vuoden 2021 rippikouluun!

18.9.2020 13.28 Jalat, joissa on tennarit ja pallo, jota jalat potkivat

Vuoden 2021 rippikouluihin voi ilmoittautua syyskuun loppuun mennessä. Luvassa on leireilyä perinteiseen malliin, mutta muutoksiin varaudutaan. Koronakesän hyvän leiripalautteen pohjalta toteutetaan myös päiväleiri

Vuorossa on rippikouluvuosi vuonna 2006 syntyneille. Kyseessä on suuri ikäluokka: Raumalla noin 400 nuorelle on lähetetty tämän viikon aikana rippikoulukirje. Rippikoulukirjeen saavat kotiin postitettuna kaikki seurakunnan jäsenet, mutta rippikouluun voivat ilmoittautua muutkin kuin evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.


Luvassa on erilaisia tapoja käydä rippikoulu. Talvilomalla järjestetään päivärippikoulu ja jäärippikoulu. Kesäleirit on nyt suunniteltu pääasiassa ”perinteisiksi” rippileireiksi, joilla myös yövytään. Kesän 2021 suunnitelmissa on jälleen leireilyä Karvatin saaressa ja Meriristissä. Rippikoulun voi edelleen käydä myös päivärippikouluna.


Liikunnan ystäville on luvassa taas oma ryhmä. Aiemmin palloiluleirin nimellä kulkenut leiri muuttuu liikuntaripariksi.


−Tästä koronakesästä on opittu paljon ja järjestelyitä sovelletaan tilanteen mukaan. Toivotaan tietenkin, että ensi kesän leirit saadaan järjestettyä perinteiseen malliin, kertoo rippikouluista vastaava seurakuntapastori Lotta Hatakka


Kuluneena kesänä rippileirit järjestettiin koronaepidemian takia päiväleireinä. Jotkut nuorista olivat pettyneitä siihen, ettei yöpymismahdollisuutta ollut mutta nuorilta saatiin myös hyvää palautetta päiväleirimuotoisesta rippikoulusta. Palautteen pohjalta tulevana kesänä on luvassa myös viikon mittainen päiväleiri, jonka aikana leiripäiviä vietetään Narvin leirikeskuksessa. Leirikuljetus kulkee Rauman Pyhän Ristin kirkolta.


Ilmoittaudu rippikouluun tästä linkistä, ilmoittautuminen viimeistään 30.9.
 

Vasemmalla kuvassa seurakuntapastori Lotta Hatakka ja oikealla kappalainen Valtteri Virta. Henkilöt seisovat ja hymyilevät Rauman seurakunnan virastotalon aulassa.

Rauman seurakunnan rippikoulujen vetovastuu vaihtuu seurakunnan kappalaiselta Valtteri Virralta (kuvassa oikealla) seurakuntapastori Lotta Hatakalle (kuvassa vasemmalla). Valtteri hoitaa Kokemäen kirkkoherran viransijaisuutta tämän vuoden lokakuun alusta huhtikuulle 2021. Lottaan voi olla yhteyksissä rippikouluja koskevissa asioissa.