Uutislistaukseen

Pyhän Ristin kirkko

Kirkkoon pääsee taas - kokoontumisrajoitukset muuttuivat Raumalla

8.6.2021 23.31

Jumalanpalveluksiin pääsee jälleen paikan päälle. Kesäkonsertit alkavat soida ja kesähartauksia järjestetään luonnossa eri puolilla Raumaa. Tilakohtaiset henkilömäärärajoitukset säilyvät edelleen. Maskisuositus on voimassa.

Rauman siirryttyä muun Satakunnan tavoin koronaepidemian perustasolle kokoontumisrajoituksia lievennetään ja tämä vaikuttaa myös Rauman seurakunnan toimintaan kun kahdenkymmenen henkilön rajoituksesta sisätiloissa voidaan luopua.

Julkisilla paikoilla tulee kuitenkin edelleen noudattaa hyvää käsihygieniaa, turvavälejä ja maskisuositusta. Tämä koskee myös seurakunnan tiloja.

Jumalanpalveluksiin pääsee paikan päälle

Jälleen pääsee osallistumaan jumalanpalveluksiin ja messuihin paikan päällä. Pyhän Ristin kirkossa on jumalanpalvelus sunnuntaina 13.6. klo 10 ja kirkkoon mahtuu turvavälit huomioiden noin 100 henkilöä. Kun yleisö pääsee paikan päälle, jumalanpalvelusta ei striimata. Pyhän Ristin kirkon jumalanpalvelukset radioidaan edelleen. Koska kirkkoon pääsevää henkilömäärää joudutaan edelleen rajoittamaan, kesän aikana Pyhän Ristin kirkossa pidettävät konfirmaatiot striimataan rippikoululaisten perheille. 

Jumalanpalvelukset järjestetään kesällä pääsääntöisesti Pyhän Ristin kirkossa sunnuntaisin klo 10 ja Lapin kirkossa klo 13. Katso tarkemmat tiedot seurakunnan verkkosivuilta: https://www.raumanseurakunta.fi/tapahtumat

Rauman seurakunnan kesän ohjelma ja tapahtumat löytyy kesäsivultamme: https://www.raumanseurakunta.fi/tule-mukaan/kesa

Kirkkoherranvirasto palvelee kesäaukioloajoin


Kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse maanantaista perjantaihin klo 9-14. Tiistaisin kirkkoherranvirastoon pääsee asioimaan paikan päällä klo 9-14. Samat aukioloajat koskevat myös virastotalolla sijaitsevaa Rauman seurakunnan taloustoimistoa. 

Kirkolliset toimitukset jatkuvat

Kirkollisista toimituksista kuten kasteesta, hautaan siunaamisesta ja vihkimisestä huolehditaan. Seurakunnan työstekijät voivat osallistua myös kirkollisten toimitusten yhteydessä järjestettäviin yksityistilaisuuksiin kuten kotikasteet tai muistotilaisuudet. Myös yksityinen ehdollinen on mahdollista järjestää tarvittaessa.

Juhlien järjestäjät voivat tutustua THL:n ohjeistukseen koronaturvallisten juhlien järjestämisestä: https://thl.fi/fi/-/kesan-juhlat-lahestyvat-juhli-koronaturvallisesti-ja-noudata-alueellisia-suosituksia

Rippileirit ovat alkaneet. Rippileirejä pidetään tänä kesänä mm. Karvatissa, Meriristissä ja Narvin kesäkodilla.

Kesän menovinkkejä

Kesäistä tunnelmaa koronaturvallisesti kesähartauksissa

Kesän aikana järjestetään useita hartauksia luonnon helmassa. Sunnuntaina 27.6. vietetään perinteistä keskikesän hartaushetkeä Muinan museoalueella Vasaraisilla klo 13. Mukana Ilkka Riihimäki ja Jukka Ritakorpi. Sunnuntaina 1.8. järjestetään merikirkko Kukolan leirialueella klo 14. Merikirkko Kukolan leirialueella ja saunomista Kukolan uudessa saunassa. Torstaina 5.8. vuorossa on hartaushetki Kulamaan leikkikentällä Vekkulissa klo 18. Mukana Ulla Vuori ja Leena Kivi. Sunnuntaina 8.8. pääsee luontohartauteen Kodisjoen Isovuorella klo 13. Mukana Kirsi Virtanen ja Saara Kukko.

Vieraile kirkoissa, piipahda kesänäyttelyssä!

Pyhän Ristin kirkossa on opas paikalla aukioloaikoina. Ma-pe klo 10-17, la klo 11-15, su klo 10-16 (1.8. alkaen su klo 10-15). Keskipäivän musiikkihetki torstaisin klo 12.

Lapin kirkko on avoinna arkisin ma-to klo 9-15 ja perjantaisin klo 9-13 ajalla 1.6.-30.7.2021.

Kodisjoen kirkko on auki viikonloppuisin ajalla 26.6.-1.8., la-su klo 11-15. Muuten kirkko on auki erikseen sovittaessa. Ota yhteyttä Mirja Mattilaan, p. 040 511 3203. 

Kirkonkellarin kesänäyttely: Armollisuus, viisaus ja äärettömyys – Sinikka Palosen piirustuksia. Avoinna 1.-31.7.2021 ma-pe klo 10-17, la klo 11-15, su klo 10-16. Vapaa pääsy.

Konsertteja kirkossa ja Monnan kappelissa

Kesäkonserttisarja käynnistyy Pyhän Ristin kirkossa torstaina 10. kesäkuuta. Pyhän Ristin kirkossa on keskipäivän musiikkihetki koko kesän ajan torstaisin klo 12. Musiikkihetki kestää puolisen tuntia ja kirkkoon voi tulla hetkeksi musiikkia kuuntelemaan. Pitsiviikolla Pyhän Ristin kirkossa on konsertteja päivittäin.

Pyhän Ristin kirkon kesäkonserttisarja käynnistyy 7. heinäkuuta ja jatkuu 28.7. saakka. Kesäkonsertit alkavat keskiviikkoisin klo 18 ja niihin on vapaa pääsy. Lue lisää tapahtumakalenterista: https://www.raumanseurakunta.fi/tapahtumat

Lapsiperheiden kesäkotipäiviä vietetään jälleen Petäjäksessä!

Tule perheen kanssa viettämään kesäpäivää Petäjäkseen. Kesäkotipäiviä järjestetään ma 7.6.- pe 11.6. ja ma 14.6.- pe 18.6.2021 klo 10-15, ja perjantaisin 10-13. Luvassa on mukavaa yhdessäoloa. Lisätietoa varhaiskasvatuksen instagram-tilillä @raumansrkvarhaiskasvatus ja Facebookissa (Rauman seurakunnan lapset ja perheet) aina päiväkohtaisesti.

Kordelinin kappeli 100 vuotta

Yleisöopastus Kordelinin kappelissa sunnuntaisin klo 17. Tervetuloa tutustumaan vuonna 2021 100 vuotta täyttävään Kordelinin kappeliin ja Rauman vanhaan hautausmaahan. Opastuksia järjestetään sunnuntaisin klo 17 ajalla 27.6.-15.8. Kesto n. 50 minuuttia. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Opastus on maksuton, mutta halutessaan voi osallistua vapaaehtoisella summalla Yhteisvastuukeräykseen. Oppaana toimivat Rauma-oppaat.

Hyödynnä omatoimisesti Vanhan Rauman hautausmaan merkkihenkilöt -mobiilikarttaa Citynomadi -sovelluksella.
Kordelinin kappeli on avoinna arkisin klo 8-15. Iltakirkko Kordelinin kappelissa sunnuntaisin klo 18 ajalla 20.6.-15.8.2021.
Kesäohjelma löytyy kootusti Rauman seurakunnan verkkosivuilta https://www.raumanseurakunta.fi/tule-mukaan/kesa

Henkilömäärärajoitukset seurakunnan tiloissa

Tässä listattuna henkilömäärärajoitukset seurakunnan eri toimitiloissa. Turvavälit on huomioitu näissä lukumäärissä.  Samaan perhekuntaan kuuluvien ei tarvitse välttämättä pitää turvaväliä toisiinsa joten henkilömääräsuositukset ovat suuntaa antavia.

 • Pyhän Ristin kirkko 80-100 henkilöä
 • Lapin kirkko 52 henkilöä
 • Kodisjoen kirkko 47 henkilöä
 • Seurakuntatalo (Westhin sali) 20
 • Meriristin leirikeskuksen sali 40 henkilöä, kahvio 20 henkilöä
 • Nuortentalo 40 henkilöä
 • Haappusten seurakuntakeskus 60 henkilöä
 • Kaaron seurakuntakoti 20 henkilöä
 • Unajan seurakuntakoti 20 henkilöä
 • Kuappla 10 henkilöä
 • Kodistupa 24 henkilöä
 • Lapin seurakuntakoti 32 henkilöä
 • Monnan kappeli 30 henkilöä
 • Kordelinin kappeli 16 henkilöä
   

Lämpimästi tervetuloa kirkkoon kesällä!