Franciscus-lapaset

Tunnetko Franciscus-lapaset? Nämä raumalaiset lapaset lanseerattiin vuonna 2012 Pyhän Ristin kirkon 500-vuotisjuhlan kunniaksi. Franciscus-lapaset liittyvät Rauman historiaan, koska franciskaanimunkit perustivat Pyhän Ristin kirkon.

Lapasten kuviossa on tau-risti. Risti on tunnettu siunauksen ristinä. Mallin on tehnyt raumalainen Tuija Vehanen.

Paavi Franciscuskin on saanut omat Franciscus-lapaset!

Lataa Franciscus-lapasten neuleohje tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tasaus-keräys

Neulo Franciscus-lapasia Tasaus-keräyksen hyväksi!

Franciscus-lapasten neulepiiri torstaisin Franciscus-talolla 6.10., 20.10., 3.11. ja 17.11. klo 9.30–12. Myytäväksi tehtäviin lapasiin saat langat seurakunnalta. Lisätiedot: Raija Pajuniemi raija.pajuniemi@evl.fi

Lapasia on myytävänä Franciscus-talolla seurakunnan olohuoneen ollessa avoinna ma-to klo 10-14. Käsillätekijät pitävät kahdet myyjäiset syksyn aikana: to 1.12 Prisman käytävällä klo 10-14 ja su 18.12. Kirkonkellarissa klo 14-19 Kauneimmat Joululaulut maratonin yhteydessä. Lapasista saatava tuotto menee Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen, jolla autetaan kaikkein köyhimpiä sopeutumaan ilmastonmuutoksen seurauksiin Aasiassa ja Afrikassa.