Hiljaisuuden rukousviikonloppu Raumalla 9.-11.9.2022

"Retriitti keskellä kaupunkia"

Viikonlopun teemana on ”Vapahtajani, tee minusta rauhasi välikappale”.

Hengellinen mietiskely, rukous ja hiljaisuus ovat aina olleet kristinuskon ytimessä. Tervetuloa levähtämään hetkeksi tai osallistumaan koko viikonlopun ohjelmaan!

Ohjelmassa mm:

• rukoushetkiä
  • raamattumietiskelyä
  • hiljainen rukouskävely
  • hiljainen sauna
  • hiljaisuuden messu

Viikonlopun aikana on mahdollisuus saada myös hengellistä ohjausta. Mikäli pohdit elämän suuria kysymyksiä, toivot että puolestasi rukoillaan tai haluat pohdiskella elämää toisen kristityn kanssa, on hengellinen ohjaus sinua varten.

Ohjelma on maksuton ja tilaisuuksiin voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Ruokailuihin ilmoittautuminen on päättynyt.

Retriitissä mukana:

• Pastori Satu Salminen ja rovasti Sari Järnfors Raumalta
  • Pastori Meri Tirroniemi, hiljaisuuden rukousviikkojen järjestäjä Levin Pyhän Marian kappelissa
  • Sisko Laitinen, ignatiaaninen retriittiohjaaja Lunni yhteisöstä*
  • Pekka Yrjänä Hiltunen, kristilliseen meditaatioon perehtynyt uskontodialogin asiantuntija ja hengellisen ohjauksen kouluttaja

*Lunni-yhteisö on  Kuopion seudulla vaikuttava uusmonastinen yhteisö, joka on syntynyt kaipauksesta syvempään päivittäiseen rukouselämään ja kristittyjen yhteyteen.

Ohjelma:

PERJANTAI 9.9.

• 16-16.30 Pyhän Ristin kirkon esittely
  • 17.00 iltarukous Pyhän Ristin kirkossa jonka jälkeen ohjattu raamattumietiskely
  • Iltapala seurakuntatalolla (etukäteen varanneille)
  • 20.00 Iltarukous ja päivän mietiskely Pyhän Ristin kirkossa, jonka jälkeen mahdollisuus jäädä rukoushiljaisuuteen (n. 20 min)

LAUANTAI 10.9.

• 9.30 Aamurukous Pyhän Ristin kirkossa
  • Ohjattu raamattumietiskely ja jakaminen, jonka jälkeen mahdollisuus hengelliseen ohjaukseen kirkossa
  • 11.30 lounas seurakuntatalolla (etukäteen varanneille)
  • 14-15 Hiljainen rukouskävely vanhassa Raumassa. Lähtö Pyhän Ristin kirkon edestä Franciscus-patsaalta
  • 15-16 Päiväkahvit seurakuntatalolla (avoin kaikille)
  • 17.00 Iltarukous, jonka jälkeen mahdollisuus jäädä rukoushiljaisuuteen (n. 20 min)
  • Iltapala seurakuntatalolla (etukäteen varanneille)
  • 19-21 Mahdollisuus hiljaiseen saunaan Meriristissä meren äärellä (Varhontie 14)

Lounaan jälkeen mahdollisuus osallistua omatoimiseen ja omakustanteiseen meriretkeen Kylmäpihlajan majakkasaarelle rukousmerikortin kanssa. Saaristoristeily Kylmäpihlajaan lähtee klo 12 Merijakamolta. Perillä klo 12.50. Paluu Kylmäpihlajasta klo 14, Merijakamossa 14.50.  Lisätiedot tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

SUNNUNTAI 11.9.

• 10.00 Hiljaisuuden messu Pyhän Ristin kirkossa, jonka jälkeen mahdollisuus hengelliseen ohjaukseen kirkossa
  • Keittolounas seurakuntatalolla (etukäteen varanneille)
  • 13.00 Rukoushetki Pyhän Ristin kirkossa
  • 13.30 Lähtökahvit seurakuntatalolla (etukäteen varanneille)

Hyvää ja siunattua kotimatkaa!

Höyhenen kuva, teksti: Retriitti keskellä kaupunkia

Rukous kantaa, hiljaisuus antaa voimaa

Retriitit ovat hiljentymistä varten. Päiväohjelmaan kuuluvat hetkirukoukset, ohjattu raamattumietiskely, ehtoollisen vietto, lepo ja ulkoilu. Retriitin ohjaaja voi pitää lyhyen virikepuheenvuoron johonkin retriittiin liittyvästä teemasta.

Monet ovat löytäneet lepoa, virkistystä ja uusia näkökulmia elämäänsä näistä viikonlopun kestävistä hiljaisuuden tapahtumista. Seurakunta pitää huolta jäsenistään rukoilemalla heidän puolestaan. Alkuseurakunta sai elämännäkynsä ja -suuntansa keskustelusta Jumalan kanssa. Rukoilemalla pidettävä yhteys Jumalaan on edelleen seurakunnan kantava voima.

Osallistu retriittiin

Rauman seurakunnan jäsenet voivat osallistua Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymänLinkki avautuu uudessa välilehdessä järjestämiin retriitteihin. Tutustu tästä retriittitarjontaan.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hiljaisuuden ystävät ry tarjoaa myös hiljaisuuden retriittejä ja tapahtumia. Tutustu niihin tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Punainen Taize-risti, jonka sisällä krusifiksi