Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on kasteopetusta, jossa tutustutaan siihen uskoon, johon seurakunnan jäsen on kasteessa liitetty. Rippikouluun kuuluu tavallisesti kaksi osaa: seurakuntayhteys-jakso, jonka aikana rippikoululainen osallistuu oman seurakunnan toimintaan, sekä opetus- tai leirijakso.

Milloin rippikoulu käydään?

Useimmat käyvät rippikoulun sinä vuonna, kun täyttävät 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 84%. Raumalla yli 90% nuorista on käynyt viime vuosina seurakunnan rippikoulua.

Rippikoulun voi käydä myöhemminkin, esim. varusmiesaikana tai aikuisrippikouluna.

Mikä on konfirmaatio?

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiomessussa tunnustetaan se usko, johon on kasteessa liitetty.

Rippikoulun voi käydä vaikka ei kuuluisi kirkkoon tai ei ole kastettu. Konfirmaation edellytyksenä on, että konfirmoitava on kastettu seurakunnan jäsen. Kirkkoon kuulumaton rippikoululainen voidaan rippikoulun yhteydessä kastaa, mikäli hän tahtoo myös osallistua konfirmaatioon. Jos rippikoululainen on aiemmin kastettu, mutta ei enää kuulu kirkkoon, voi hän liittyä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Mitä oikeuksia konfirmaatio tuo?

Konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen ja konfirmaatio on myös kirkollisen vihkimisen edellytys.

Ilmoittautuminen rippikouluihin vuodelle 2022 on käynnissä

Vuoden 2022 rippikouluilmoittautuminen on käynnissä. Vuonna 2007 syntyneille seurakunnan jäsenille on tullut tietoa rippikouluista ja ilmoittautumisesta kirjepostina.

Mikäli et vielä ole saanut omaa rippikouluopastasi, tai et ole seurakuntamme jäsen, mutta haluaisit osallistua rippikouluumme, voit lukea rippikouluoppaan täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Huom. Yhdistelmärippikoulun ajankohdassa on oppaassa virhe. Oikea ajankohta on 15.-18.6. päivärippikoulua ja 19.-21.6. leirijakso. Konfirmaatio on 3.7., kuten oppaassa kerrottiinkin.

Muista ilmoittautua myös, vaikka olisit menossa jonkun muun järjestämään rippikouluun, tai jos haluat vasta ensi vuonna tulla rippikouluumme.

Ilmoittautuminen on auki täällä ja viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantaina 15.10.  Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen menee noin kaksi viikkoa ryhmien muodostamiseen. Tieto rippikouluryhmästä tulee ilmoittautumisessa annettuihin sähköpostiosoitteisiin. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 20.10. alkaen kysymällä mahdollisia vapaita paikkoja Lotta Hatakalta.

Kaikissa rippikouluihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä rippikoulutyöstä vastaavaan seurakuntapastoriin Lotta Hatakkaan (p. 044 769 1291, lotta.hatakka@evl.fi).

Valkoinen alban helma, jonka alta pilkottavat punaiset tennarit.

Erityisalueena kasvatus