Rippikoululaisia alttarilla alboissaan

Rippijuhlat

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Se on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita. 

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Rippijuhlan aloittaa konfirmaatiomessu, johon juhlaväen toivotaan osallistuvan. Konfirmaatiossa Jumala siunaa ja vahvistaa nuoria sekä yksilöinä että osana seurakuntaa.

Konfirmaatio antaa kirkon jäsenelle oikeuden

  • toimia kummina
  • osallistua ehtoolliselle itsenäisesti
  • asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa, kun konfirmoitu jäsen on 18-vuotias.

Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Ilmoittautuminen rippikouluihin vuodelle 2024 

Vuonna 2009 syntyneiden ja muiden vuonna 2024 riparille haluavien ilmoittautuminen tapahtuu tällä sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella 2.-21.5.2023. 

Tarkempi info rippikouluista ja ilmoittautumisesta löytyy rippikouluoppaastamme. Opas on postitettu 27.4. kirjepostina vuonna 2009 syntyneille seurakuntamme jäsenille ja löytyy tältä sivulta sähköisenä.

Muista ilmoittautua ilmoittautumislomakkeella myös, vaikka olisit menossa jonkun muun tahon järjestämään rippikouluun, tai jos haluat haluat tilata vuoden 2025 rippikouluoppaan, koska et vielä tänä vuonna ole tulossa rippikouluun.

Ilmoittautuminen tapahtuu niin, että ensin huoltajasi kirjautuu lomakkeelle vahvalla tunnistautumisella. Nuori ei siis itse voi vahvalla tunnistautumisella kirjautua, vaikka pankkitunukset tai muu sellainen hänellä olisikin. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen löydät ripikouluesitteestä. 

Ilmoittautumislomake aukesi 2.5.2023 ja on auki 21.5.2023 asti. 

Ilmoittautumisajan jälkeen on mahdollista tiedustella vapaita rippikoulupaikkoja rippikoulutyöstä vastaavalta, Lotta Hatakalta, lotta.hatakka@evl.fi tai 044 7691291

Rippikouluesite 2024 (pdf)

Ilmoittautumislomake

Lisätietoja Lotta Hatakalta, lotta.hatakka@evl.fi tai 044 769 1291. Lottaan voit olla yhteydessä kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä. 

Konfirmaatioiden käsiohjelmat (linkki verkkosivulle)

Rippikoulutyön rekisterin tietosuojaseloste

Juhlatilojen varaaminen

Seurakunnan tiloja voi varata kirkollisia perhejuhlia varten, mutta myös vaikkapa syntymäpäiväjuhliin tai ylioppilasjuhliin.

Kastejuhliin, muistotilaisuuksiin ja hääjuhliin tilat varataan kirkkoherranvirastosta puh. 044 769 1216 ja sähköpostilla rauma.seurakunta@evl.fi.

Syntymäpäiväjuhliin, rippijuhliin, ylioppilasjuhliin ym. tilat varataan numerosta 044 769 1226.

Aukioloajat ovat tämän sivun alalaidassa.


Punaiset lenkkarit näkyvät alban alta

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen