Sukututkimus

Rauman seurakunnassa säilytetään Rauman ja Lapin kirkonkirjoja 1860-luvulta alkaen. Tätä vanhemmat kirkonkirjat on siirretty Turun maakunta-arkistoon.

Rauman seurakunnassa voi käydä itse tutkimassa yli 100 vuotta vanhoja kirkonkirjoja. Sukututkimusta varten tulee varata aika kirkkoherranvirastosta. Samalla tulee ilmoittaa, onko tarkoitus tutkia Rauman kaupunki- ja maaseurakunnan vai Lapin seurakunnan mikrokortteja. Kirkkohallitus suosittaa henkilötietojen suojan toteuttamiseksi, että kaikki seurakunnat ja keskusrekisterit antaisivat lupia ainoastaan 100 vuotta vanhempien kirkonkirjojen tutkimiseen. Rauman seurakunta on noudattanut tätä suositusta 1.6.2011 lähtien.

Sukututkimuksen voi myös tilata kirkkoherranvirastosta. Tilauksen yhteydessä tulee määritellä mahdollisimman tarkasti, mitä tietoja halutaan, kenestä ja kuinka paljon. Tilaaja voi määritellä myös maksimiajan, joka tilauksen tekemiseen voidaan käyttää.

Kirkkoherranvirasto, puh. 02 8377 5300 tai sähköpostitse.

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut