Sukututkimus

Rauman seurakunnassa säilytetään Rauman ja Lapin kirkonkirjoja 1860-luvulta alkaen. Tätä vanhemmat kirkonkirjat on siirretty Turun maakunta-arkistoon.

Rauman seurakunnassa voi käydä itse tutkimassa yli 100 vuotta vanhoja kirkonkirjoja. Sukututkimusta varten tulee varata aika kirkkoherranvirastosta. Samalla tulee ilmoittaa, onko tarkoitus tutkia Rauman kaupunki- ja maaseurakunnan vai Lapin seurakunnan mikrokortteja. Kirkkohallitus suosittaa henkilötietojen suojan toteuttamiseksi, että kaikki seurakunnat ja keskusrekisterit antaisivat lupia ainoastaan 100 vuotta vanhempien kirkonkirjojen tutkimiseen. Rauman seurakunta on noudattanut tätä suositusta 1.6.2011 lähtien.

Sukututkimuksen tilaaminen

Sukututkimuksen voi myös tilata kirkkoherranvirastosta sähköpostitse tai postitse osoitteella Rauman seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Kirkkokatu 2, 26100 Rauma. Tilauksen yhteydessä tulee määritellä mahdollisimman tarkasti, mitä tietoja halutaan, kenestä ja kuinka paljon. Tilaaja voi määritellä myös maksimiajan, joka tilauksen tekemiseen voidaan käyttää. Tilaajan on kerrottava myös yhteystietonsa, sillä otamme tarpeen mukaan yhteyttä puhelimitse.

Mikäli sukututkimusta varten pyydetään tietoja elävästä henkilöstä, tulee tutkimuksen tekijän toimittaa tietosuojalain (1.1.2019) mukainen rekisteriseloste seurakunnan sähköpostiosoitteeseen rauma.kirkkoherranvirasto@evl.fi.

Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät maksut

Rippikirja
Kirkonkirjat