Rippijuhlat

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on kasteopetusta, jossa tutustutaan siihen uskoon, johon seurakunnan jäsen on kasteessa liitetty. Rippikouluun kuuluu tavallisesti kaksi osaa: seurakuntayhteys-jakso, jonka aikana rippikoululainen osallistuu oman seurakunnan toimintaan, sekä opetus- tai leirijakso.

Milloin?

Useimmat käyvät rippikoulun sinä vuonna, kun täyttävät 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 84%. Raumalla yli 90% nuorista on käynyt viime vuosina seurakunnan rippikoulua.

Rippikoulun voi käydä myöhemminkin, esim. varusmiesaikana tai aikuisrippikouluna.

Mikä konfirmaatio?

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiomessussa tunnustetaan se usko, johon on kasteessa liitetty.

Rippikoulun voi käydä vaikka ei kuuluisi kirkkoon tai ei ole kastettu. Konfirmaation edellytyksenä on, että konfirmoitava on kastettu seurakunnan jäsen. Kirkkoon kuulumaton rippikoululainen voidaan rippikoulun yhteydessä kastaa, mikäli hän tahtoo myös osallistua konfirmaatioon. Jos rippikoululainen on aiemmin kastettu, mutta ei enää kuulu kirkkoon, voi hän liittyä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Mitä oikeuksia konfirmaatio tuo?

Konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen ja konfirmaatio on myös kirkollisen vihkimisen edellytys.

Juhlatilojen varaaminen

Seurakunnan tiloja voi varata kirkollisia perhejuhlia varten, mutta myös vaikkapa syntymäpäiväjuhliin tai ylioppilasjuhliin.

Kastejuhliin, muistotilaisuuksiin ja hääjuhliin tilat varataan kirkkoherranvirastosta ma-pe klo 9-15, ke klo 9-17; kesällä 15.6.-15.8. ma-pe klo 9-14, ke klo 9-17, puh. 02 8377 5300.

Syntymäpäiväjuhliin, rippijuhliin, ylioppilasjuhliin ym. tilat varataan arkisin klo 9-15; kesällä 15.6.-15.8. arkisin klo 9-14 numerosta 044 769 1226.

Rippikoululaisia alttarilla alboissaan