Rippikoululaisia alttarilla alboissaan

Rippijuhlat

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Se on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita. 

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Rippijuhlan aloittaa konfirmaatiomessu, johon juhlaväen toivotaan osallistuvan. Konfirmaatiossa Jumala siunaa ja vahvistaa nuoria sekä yksilöinä että osana seurakuntaa.

Konfirmaatio antaa kirkon jäsenelle oikeuden

  • toimia kummina
  • osallistua ehtoolliselle itsenäisesti
  • asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa, kun konfirmoitu jäsen on 18-vuotias.

Kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytyksenä on rippikoulun käyminen, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Ilmoittautuminen rippikouluihin vuodelle 2023 

Vuonna 2008 syntyneiden ja muiden vuonna 2023 riparille haluavien ilmoittautuminen päättyi 19.8., mutta on avattu uudestaan jälki-ilmoittautumisia varten. Ilmoittautuminen ilmoittautumislomakkeen kautta päättyy 31.8. Sen jälkeen voit tiedustella mahdollisia vapaita rippikoulupaikkoja rippikoulutyöstä vastaavalta papilta, Lotta Hatakalta (p. 044 7691291 tai lotta.hatakka@evl.fi).

Tarkempi info rippikouluista ja ilmoittautumisesta löytyy sähköisenä oppaana. Se on lähetetty kirjepostina vuonna 2008 syntyneille seurakuntamme jäsenille heinäkuun alkupuolella, mutta tietoomme on tullut, ettei posti ole tullut kaikille perille. 

Muista ilmoittautua ilmoittautumislomakkeella myös, vaikka olisit menossa jonkun muun tahon järjestämään rippikouluun, tai jos haluat haluat tilata vuoden 2024 rippikouluoppaan, koska et vielä tänä vuonna ole tulossa rippikouluun.

Ilmoittautuminen tapahtuu tästä vuodesta lähtien vahvalla tunnistautumisella. Huom!: Ensin huoltaja ilmoittaa omalta osaltaan nuoren rippikouluun. Tämän yhteydessä huoltaja saa rippikouluun tulevaa nuorta varten asiointitunnukset. Vasta sitten nuori täydentää tietojaan. Tunnukset on syytä pitää hyvin tallessa koko rippikouluvuoden ajan, koska niillä voi tarvittaessa muokata tietojaan.

Ilmoittaudu tästä vuoden 2023 rippikouluun.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikouluesite 2023Linkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Lisätietoja Lotta Hatakalta, lotta.hatakka@evl.fi tai 044 769 1291. Lottaan voit olla yhteydessä kaikissa rippikouluun liittyvissä kysymyksissä. 

Konfirmaatioiden käsiohjelmat (linkki verkkosivulle)

Juhlatilojen varaaminen

Seurakunnan tiloja voi varata kirkollisia perhejuhlia varten, mutta myös vaikkapa syntymäpäiväjuhliin tai ylioppilasjuhliin.

Kastejuhliin, muistotilaisuuksiin ja hääjuhliin tilat varataan kirkkoherranvirastosta puh. 044 769 1216 ja sähköpostilla rauma.seurakunta@evl.fi.

Syntymäpäiväjuhliin, rippijuhliin, ylioppilasjuhliin ym. tilat varataan numerosta 044 769 1226.

Aukioloajat ovat tämän sivun alalaidassa.


Punaiset lenkkarit näkyvät alban alta

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen