Lasten syntymäpäivät ja kohtaamispolku

Kohtaamispolun tavoitteena on olla yhteydessä pikkulapsiperheisiin vuosittain. Kutsukorteista ja onnittelukorteista voi kerätä upean A5-kokoisten taulujen kokonaisuuden. Kortteja kertyy kouluun lähtevien siunaukseen asti 8 kpl.

Vauvakirkot

Vauvakirkkoja vietetään Pyhän Ristin kirkossa kaksi kertaa vuodessa. Keväällä syntyneet vauvat kutsutaan syyskaudella ja syksyllä syntyneet vauvat seuraavana keväänä. Kutsu vauvakirkkoon tulee postitse. Vauvakirkko on jumalanpalvelus, jossa lauletaan ja leikitään vauvan kanssa. Perheet, sukulaiset ja kummit voivat tulla yhdessä pienokaisen kanssa siunattavaksi. Muistoksi käynnistä saadaan iltarukoustaulu. Kirkkohetken jälkeen juodaan kakkukahvit seurakuntatalossa.

Vauvakirkko Pyhän Ristin kirkossa la 29.9.2018 klo 16

1-3 -vuotiaat

Syntymäpäivä on pienen ihmisen elämässä tärkeä päivä. Seurakunta onnittelee 1-3-vuotiaita onnittelukortilla, jonka kuvituksen on toteuttanut lastentarhanopettaja Henna Vuorisalo. Kuvissa näkyy jotain lapsen kehityksestä ja jotain oman kotikirkkomme maisemasta. Onnittelukortissa on myös rukous ja raamatunteksti, joita voi lapsen kanssa opetella.

4-vuotiaat

Tammi-helmikuun aikana eri puolilla seurakuntaa järjestetään 4-vuotissynttäreitä, joihin lähetetään kutsu postitse. Kutsun saavat kaikki ko. vuonna neljä vuotta täyttävät seurakuntalaiset. Synttäreiltä lapsi saa lahjaksi Lapsen Raamatun. Juhlan järjestivät tutut lastenohjaajat. 4-vuotissynttäreitä juhlitaan tammi-helmikuussa.

5-vuotiaat

5-vuotias on jo iso tyttö tai poika. Sinä vuonna kun lapsi täyttää viisi vuotta, perheenne kutsutaan postitse Pyhän Ristin kirkkoon viettämään juhlaa. Kirkkohetki on toiminnallinen, lapsille suunniteltu jumalanpalvelus, jossa lauletaan tuttuja lasten virsiä. Tästä juhlasta lapsi saa lahjaksi pienen kirjan. 5-vuotiaiden juhlakirkkoa vietetään toukokuussa.

Esikoululaiset

Esikoululaiset osallistuvat syksyllä Eskaritapahtumaan oman esikouluryhmänsä kanssa. Tutustumme kirkonrotta Kaaprielin opastuksella omaan kotikirkkoomme ja etsimme kirkon aarteen. Opimme sakramentit; kasteen ja ehtoollisen.

Enkelikoristeita korissa