Franciscus-lapaset

Tunnetko Franciscus-lapaset? Nämä raumalaiset lapaset lanseerattiin vuonna 2012 Pyhän Ristin kirkon 500-vuotisjuhlan kunniaksi. Franciscus-lapaset liittyvät Rauman historiaan, koska franciskaanimunkit perustivat Pyhän Ristin kirkon.

Lapasten kuviossa on tau-risti. Risti on tunnettu siunauksen ristinä. Mallin on tehnyt raumalainen Tuija Vehanen.

Paavi Franciscuskin on saanut omat Franciscus-lapaset!

Lataa Franciscus-lapasten neuleohje tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tasaus-keräys

Neulo Franciscus-lapasia Tasaus-keräyksen hyväksi!

Franciscus-lapasten neulepiiri torstaisin Franciscus-talolla 24.2.–5.5. klo 12.30–14. Myytäväksi tehtäviin lapasiin saat langat seurakunnalta. Lisätiedot: Raija Pajuniemi raija.pajuniemi@evl.fi

Seurakunta järjestää Kevätpäiväntasaus-tapahtuman sunnuntaina 20.3. Pyhän Ristin kirkolla. Tapahtumassa on tarkoitus kerätä varoja Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen, jolla autetaan kaikkein köyhimpiä sopeutumaan ilmastonmuutoksen seurauksiin Aasiassa ja Afrikassa. Franciscus-lapasia myydään tapahtumassa.