Virastotalo

Virastotalon etuovi aurinkoisena päivänä

Kirkkokatu 2, 26100 Rauma

kuva Rauman seurakunnan virastotalosta syksyllä

Rauman seurakunnan virastotalo on Rauman seurakunnan hallintokeskus, jossa toimii muun muassa kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, viestintä ja Porin aluekeskusrekisteri.

Kirkkoherranvirasto palvelee väistötiloissa Kirkkokatu 2 C arkisin klo 9-14. Muutokset aukioloajassa mahdollisia esim. aattopäivinä.

Virastotalon vieressä, Kirkkokatu 2 C, sijaitsee seurakunnan olohuone, Franciscus-talo.

Virastotalo on valmistunut vuonna 1965 ja se on raumalaisen arkkitehdin Eero O Karin suunnittelema. Rakennus on suojeltu. Virastotalon kokonaisuuden kerrosala on noin 2400 m2.

Rauman seurakunnan virastotalon saneeraus

Seurakunnan virastotalon saneerauksen hankesuunnittelu aloitettiin vuonna 2017. Tavoitteena on sekä remontoida rakennusta että mahdollistaa useiden seurakunnan toimintojen muuttaminen saman katon alle. Virastotalon kiinteistö on niin vanha, että se vaatii peruskorjausta. Tekniset laitteet ovat elinkaarensa lopussa ja erityisesti kiinteistön asuinosa vaatii korjausta.

Palvelut saman katon alle

Virastotalon saneerauksen tavoitteena on seurakunnan toimintojen keskittäminen virastotalolle. Uudistuksen myötä useat palvelut löytyvät jatkossa samasta paikasta. Nykyisten suunnitelmien mukaan virastotaloon muuttaisivat nuorisotoimi Kalliokadulta ”Kalliokamarilta”, varhaiskasvatus ja lähetystyö kirkon vierestä seurakuntatalolta sekä perheasiain neuvottelukeskus Valtakadulta. Virastotalon länsisiivessä, ”vanhassa pappilassa” työskentelee tällä hetkellä seurakunnan diakoniatiimi. Suunnitteilla on, että diakoniatiimi saisi työtilat virastotalon asuinosasta ja vanhaan pappilaan tulisi seurakunnan pappien toimisto.

Seurakunnan virastotalon on suunnitellut Rauman kaupunginarkkitehti Eero O. Kari. Rakennus on valmistunut vuonna 1965.  Saneeraus koskee kaiken kaikkiaan noin 2 400 neliömetrin tiloja.

Peruskorjaus käynnistyi vuonna 2019 ja valmistunee vuoden 2022 aikana.

Esteetön wc Esteetön wc
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone