Virastotalo

Seurakunnan virastotalo, kirkkoherranvirasto, taloustoimisto

Virastotalon etuovi aurinkoisena päivänä

Kirkkokatu 2, 26100 Rauma

 

kuva Rauman seurakunnan virastotalosta syksyllä

Rauman seurakunnan virastotalo on Rauman seurakunnan hallintokeskus, jossa toimii muun muassa kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, viestintä ja Porin aluekeskusrekisteri. Virastotalon Kirkkokadun (Kirkkokatu 2 B) puoleisista pääovista on kulku seuraaviin tiloihin: 

 • kirkkoherranvirasto (myös kirkkoherran työhuone)
 • Porin aluekeskusrekisteri, Rauman toimipiste
 • taloustoimisto
 • kiinteistöpäällikkö
 • talous- ja henkilöstöpäällikkö
 • viestintä
 • hallinto- ja henkilöstöassistentti

Kirkkoherranvirasto ja aluekeskusrekisteri palvelevat arkisin klo 9-14. Muutokset aukioloajassa mahdollisia esim. aattopäivinä. Porin aluerekisterikeskuksen Rauman toimipiste palvelee lisäksi puhelimitse arkisin klo 14-15.

Virastotalon vieressä, Kirkkokatu 2 C, sijaitsee seurakunnan olohuone, Franciscus-talo. Kirkkokatu 2 C:n tiloista löytyy myös:

 • perheasiain neuvottelukeskus
 • kasvatuksen toimisto
 • lähetystyö
 • vapaaehtoistyön koordinaattori
 • diakoniatoimisto (vain ajanvarauksella. Huom! Bussiasemalta katsottuna oikeanpuolimmainen ovi)

Virastotalo on valmistunut vuonna 1965 ja se on raumalaisen arkkitehdin Eero O Karin suunnittelema. Rakennus on suojeltu. Virastotalon kokonaisuuden kerrosala on noin 2400 m2. Rakennus saneerattiin vuosina 2019-2022.

Rauman seurakunnan virastotalon saneeraus

Seurakunnan virastotalon saneerauksen hankesuunnittelu aloitettiin vuonna 2017. Tavoitteena oli sekä remontoida rakennusta että mahdollistaa useiden seurakunnan toimintojen muuttaminen saman katon alle. Virastotalon kiinteistö on niin vanha, että se vaatii peruskorjausta. Tekniset laitteet olivat elinkaarensa lopussa ja erityisesti kiinteistön asuinosa vaati korjausta.

Palvelut saman katon alle

Virastotalon saneerauksen tavoitteena oli seurakunnan toimintojen keskittäminen virastotalolle. Uudistuksen myötä useat palvelut löytyvät jatkossa samasta paikasta. Uusittuun virastotaloon muuttivat nuorisotiimi Kalliokadulta ”Kalliokamarilta”, varhaiskasvatus ja lähetystyö kirkon vierestä seurakuntatalolta sekä perheasiain neuvottelukeskus Valtakadulta. Virastotalon länsisiivessä, ”vanhassa pappilassa” (Kirkkokatu 2 A), on nykyään työskentelytilat papeille ja kanttoreille. Diakoniatoimisto löytyy virastotalon niin kutsutun asuinosa (Kirkkokatu 2 C) Tallikedonkadun puoleisesta päädystä.

Seurakunnan virastotalon on suunnitellut Rauman kaupunginarkkitehti Eero O. Kari. Rakennus on valmistunut vuonna 1965.  Saneeraus koskee kaiken kaikkiaan noin 2 400 neliömetrin tiloja.

Peruskorjaus käynnistyi vuonna 2019 ja valmistui loppuvuonna 2022.

Esteetön wc Esteetön wc
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Tapahtumat

to 8.6. klo 18.00

Kirkkokatu 2, 26100 Rauma

Kirkkovaltuuston kokous 18.00

Kirkkovaltuuston kokous klo 18.00
su 16.7. klo 11.30

Kirkkokatu 2, 26100 Rauma

Tasakymppiparien juhlakahvit

Tervetuloa juhlistamaan tasavuosihääpäivää!
to 7.9. klo 18.00

Kirkkokatu 2, 26100 Rauma

Kirkkovaltuuston kokous 18.00

Kirkkovaltuuston kokous klo 18.00