KASTEPUU

Iloitsemme jokaisesta kastetusta ja haluamme antaa seurakunnan muistolahjan kastehetkestä. Kastetulle tehdään omat rukoushelmet, johon tulee myös niminauha ja kastepäivä. Rukoushelmet toimitetaan puuhun sen viikonlopun jälkeen, jolloin lapsen nimi on luettu kirkossa. Kastepuu tekee kastetut seurakunnalle näkyväksi ja kannustaa muita rukoilemaan uusien kastettujen puolesta. Puolen vuoden välein, n. maaliskuussa ja lokakuussa, Pyhän Ristin kirkossa vietetään Vauvakirkkohetkeä. Näihin tilaisuuksiin kutsutaan vauvaperheitä postitse tulevalla kutsukortilla. Keväällä syntyneet vauvat lokakuun tilaisuuteen ja syyspuolen vauvat maaliskuun tilaisuuteen. Vauvakirkossa perheet saavat ottaa Kastepuusta oman lapsensa Rukoushelminauhan kotiin. Muulloinkin voi käydä noutamassa oman lapsen helmet. Puuhun ei tule niiden lasten helminauhoja, joiden rekisteröintikaavakkeessa ei ole myönnetty lupaa laittaan helmiä.

Jos lapsen nimellä ei löydy helminauhaa puusta, sellaisen saa Tiina Kaukoselta p. 044 7691 227

puu, jossa rukoushelmiä. Pyhän Ristin kirkko
Kastepuu on Pyhän Ristin kirkossa, kastealttarilla.