Lasten syntymäpäivät ja kohtaamispolku

Kohtaamispolun tavoitteena on olla yhteydessä pikkulapsiperheisiin vuosittain. Kutsukorteista ja onnittelukorteista voi kerätä upean A5-kokoisten taulujen kokonaisuuden. Kortteja kertyy kouluun lähtevien siunaukseen asti 8 kpl.

Vauvakirkot

Vauvakirkkoja vietetään Pyhän Ristin kirkossa kaksi kertaa vuodessa. Keväällä syntyneet vauvat kutsutaan syyskaudella ja syksyllä syntyneet vauvat seuraavana keväänä. Kutsu vauvakirkkoon tulee postitse. Vauvakirkko on jumalanpalvelus, jossa lauletaan ja leikitään vauvan kanssa. Perheet, sukulaiset ja kummit voivat tulla yhdessä pienokaisen kanssa siunattavaksi. Muistoksi käynnistä saadaan iltarukoustaulu. Kirkkohetken jälkeen juodaan kakkukahvit seurakuntatalossa.

Vauvakirkot 2020: syksyllä 2019 syntyneiden vauvojen oma kirkkohetki on vielä pitämättä. Rukoushelmiä voi hakea kirkosta tai kysellä sähköpostitse tiina.kaukonen@evl.fi. Vauvakirkot pyritään pitämään syksyllä.

• 2019 syksyn vauvoille la 28.9. klo 16-17.30
  • 2020 kevään vauvoille la 14.11. klo 16-17.30.

Kutsut lähetetään postitse ja tietoa saa myös Facebook-sivuilta: Rauman seurakunnan lapset ja perheet.

1-3 -vuotiaat

Syntymäpäivä on pienen ihmisen elämässä tärkeä päivä. Seurakunta onnittelee 1-3-vuotiaita onnittelukortilla, jonka kuvituksen on toteuttanut lastentarhanopettaja Henna Vuorisalo. Kuvissa näkyy jotain lapsen kehityksestä ja jotain oman kotikirkkomme maisemasta. Onnittelukortissa on myös rukous ja raamatunteksti, joita voi lapsen kanssa opetella.

4-vuotiaat

Kaksi kertaa vuodessa Rauman seurakunnassa vietetään 4-vuotissynttäreitä, joihin lähetetään kutsu postitse. Kutsun saavat kaikki ko. vuonna neljä vuotta täyttävät seurakuntalaiset. Synttäreiltä lapsi saa lahjaksi Lapsen Raamatun. Juhlan järjestivät tutut lastenohjaajat.

• Keväällä 4-vuotta täyttävien juhla pyritään pitämään su 6.9. klo 15-16.15 Meriristissa sekä
  • syksyllä 4-vuotta täyttävien juhla su 11.10 klo 15-16.15 myös Meriristissä.

Kutsu tulee kotiin syksyllä ja ilmoittautumislinkki tänne.

5-vuotiaat

5-vuotias on jo iso tyttö tai poika. Sinä vuonna kun lapsi täyttää viisi vuotta, perheenne kutsutaan postitse Pyhän Ristin kirkkoon viettämään juhlaa. Kirkkohetki on toiminnallinen, lapsille suunniteltu jumalanpalvelus, jossa lauletaan tuttuja lasten virsiä. Tästä juhlasta lapsi saa lahjaksi pienen kirjan. 5-vuotiaiden juhlakirkko siirtyy myös syksyyn. Ajankohta on vielä auki.

Esikoululaiset

Esikoululaiset osallistuvat syksyllä Eskaritapahtumaan oman esikouluryhmänsä kanssa. Tutustumme kirkonrotta Kaaprielin opastuksella omaan kotikirkkoomme ja etsimme kirkon aarteen. Opimme sakramentit; kasteen ja ehtoollisen.

Kouluunlähtevien siunaus

Pyhän Ristin kirkossa siunataan kaikki koulutiensä aloittavat, mutta mukaan alttarille voivat tulla myös muut koulutielle siunausta haluavat. Kutsu tilaisuuteen tulee postitse tänä vuonna 7v täyttäville. Tilaisuus on su 16.8. klo 17 ja 18. Mikäli koronan takia ohjeistuksia syksyllä vielä tiukennetaan tilaisuus saatetaan toimittaa vähän toisin. Ohjeet kutsutuille ja kaikille muillekin siunausta haluaville päivitetään tänne seurakunnan nettisivuille sekä Facebookissa Rauman seurakunnan ja Rauman seurakunnan lapset ja perheet -sivuilla.