Lasten syntymäpäivät ja kohtaamispolku

Kohtaamispolun tavoitteena on olla yhteydessä pikkulapsiperheisiin vuosittain. Kutsukorteista ja onnittelukorteista voi kerätä upean A5-kokoisten taulujen kokonaisuuden. Kortteja kertyy kouluun lähtevien siunaukseen asti 8 kpl.

Vauvakirkot

Vauvakirkkoja vietetään Pyhän Ristin kirkossa kaksi kertaa vuodessa. Keväällä syntyneet vauvat kutsutaan syyskaudella ja syksyllä syntyneet vauvat seuraavana keväänä. Kutsu vauvakirkkoon tulee postitse. Vauvakirkko on jumalanpalvelus, jossa lauletaan ja leikitään vauvan kanssa. Perheet, sukulaiset ja kummit voivat tulla yhdessä pienokaisen kanssa siunattavaksi. Muistoksi käynnistä saadaan iltarukoustaulu.

Vauvakirkot 2021:

• 2020 syksyn vauvoille su 18.4. klo 15-16

Kutsut lähetetään postitse ja tietoa saa myös Facebook-sivuilta: Rauman seurakunnan lapset ja perheet.

1-3 -vuotiaat

Syntymäpäivä on pienen ihmisen elämässä tärkeä päivä. Seurakunta onnittelee 1-3-vuotiaita onnittelukortilla, jonka kuvituksen on toteuttanut lastentarhanopettaja Henna Vuorisalo. Kuvissa näkyy jotain lapsen kehityksestä ja jotain oman kotikirkkomme maisemasta. Onnittelukortissa on myös rukous ja raamatunteksti, joita voi lapsen kanssa opetella.

4-vuotiaat

Kaksi kertaa vuodessa Rauman seurakunnassa vietetään 4-vuotissynttäreitä, joihin lähetetään kutsu postitse. Kutsun saavat kaikki ko. vuonna neljä vuotta täyttävät seurakuntalaiset. Synttäreiltä lapsi saa lahjaksi Lapsen Raamatun. Juhlan järjestivät tutut lastenohjaajat.

• Keväällä 4-vuotta täyttävien juhla 25.4. klo 15-16.15 Nuortentalolla, Hallikatu 12.

Kutsu tulee kotiin postitse.

5-vuotiaat

5-vuotias on jo iso tyttö tai poika. Sinä vuonna kun lapsi täyttää viisi vuotta, perheenne kutsutaan postitse Pyhän Ristin kirkkoon seikkailemaan. Toukokuussa ma 3.5. ja ti 4.5. kirkonrotta Kaapriel ottaa vieraita vastaan klo 16.30-18.30. Tarkemmin ohjeita kirjeessä.

Esikoululaiset

Esikoululaiset osallistuvat syksyllä Eskaritapahtumaan oman esikouluryhmänsä kanssa. Tutustumme kirkonrotta Kaaprielin opastuksella omaan kotikirkkoomme ja etsimme kirkon aarteen. Opimme sakramentit; kasteen ja ehtoollisen.

Kouluunlähtevien siunaus

Pyhän Ristin kirkossa siunataan kaikki koulutiensä aloittavat, mutta mukaan alttarille voivat tulla myös muut koulutielle siunausta haluavat. Kutsu tilaisuuteen tulee postitse tänä vuonna 7v täyttäville. Tilaisuus on ensimmäisen koulupäivän iltana 11.8. klo 16 ja 17. Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa Rauman seurakunnan ja Rauman seurakunnan lapset ja perheet -sivuilla.

Valkoisia enkeleitä ripustusnarulla korissa.
Reppuenkelit valmiina lähdössä kouluunlähtevien matkaan.