Kuvassa jääkiekkokasseja autoon kantavia lapsia ja väsyneen näköinen isä. Teksti: Sinä riität hyvään vanhemmuuteen. Yhteisvastuukeräyksen logo.

Yhteisvastuukeräys Raumalla

Vuoden 2020 tilitykseen mennessä tulleet keräystuotot olivat Raumalla 9 259,06 €.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta. Lipaskeräys järjestetään eri puolilla kaupunkia. Tämän vuoden teemasta löytyy lisätietoa Yhteisvastuun verkkosivuilta.

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 prosenttia Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 prosenttia paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön tai kyseisen vuoden teeman mukaiseen kohteeseen.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 prosenttia käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Vuonna 2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Yhteisvastuun keräyspäällikkö Rauman seurakunnassa on diakoniatyöntekijä Kirsi Haaponiemi.

Tule mukaan keräykseen!

Tänä vuonna voit osallistua keräykseen myös MobilePaylla - voit lahjoittaa lähettämällä halutun lahjoitussumman numeroon 62485. MobilePaylla tehdyt lahjoitukset kerryttävät Rauman seurakunnan keräystulosta.

kolme poikaa itse tehtyjen linnunpönttöjen kanssa

Lahjoita Rauman yhteisvastuukeräykseen

Kolme tyttöä halaamassa halikoiraa

Tule mukaan keräykseen! Haluaisitko laittaa hyvän kiertämään ja tulla mukaan esimerkiksi lipaskerääjäksi? Ota yhteyttä Kirsi Haaponiemeen, yhteystiedot alla!

Kansainvälinen diakonia, yhteisvastuukeräys, monikulttuurisuustyö ja vanhustyö