Kirkkovaltuusto on seurakunnan ylin päättäjä

Seurakunnilla on laaja toiminnallinen ja taloudellinen itsenäisyys.

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Raumalla kirkkovaltuustoon kuuluu 33 luottamushenkilöä. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa. Seuraavat seurakuntavaalit toimitetaan marraskuussa 2018. Lue täältä lisää vaaleista.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Seurakunnat kuuluvat hiippakuntiin, joita on Suomessa yhdeksän. Rauman seurakunta kuuluu Turun arkkihiippakuntaan.

Pihlaja ja järvimaisema

Vuonna 2014 Rauman kirkollisvaaleissa äänestysprosentti oli 12

Nykyisen kirkkovaltuuston jäsenet valittiin alkavalle nelivuotiskaudelle seurakuntavaaleilla 9.11.2014. Rauman seurakuntavaalien ääniharavat olivat Lasse Sulo 139 ääntä (Yhteinen seurakuntamme), seuraaviksi tulivat Pentti Vilo 137 äänellä (Kotiseurakunta) ja Reijo Siivonen 124 äänellä (Yhteinen seurakuntamme). Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 12,0. Kirkkovaltuustoon valittiin 33 valtuutettua, joista 10 on uusia. Valtakunnallinen äänestysprosentti oli 15,5.