Pääsiäiskertomus: Symbolit

1.3.2021, Minna Elo

Iloa ja ihmeitä

”Hmmm, paastonajasta kuulin sanottavan, että se on valmistautumista pääsiäiseen. Mitähän se oikein tarkoittaa?” pohtii Asser. ”Minähän olen vähentänyt herkuttelua ja miettinyt, mikä on todella tärkeää elämässä. Olen myös viettänyt aikaa ystävien kanssa ja muistanut kertoa heille, että he ovat minulle tärkeitä, niin kuin sinä Noomi”, sanoo Asser.

“Miten voimme vielä valmistautua pääsiäisen viettoon?” Asser kyselee ystävältään Noomilta. Noomi pohtii hetken aikaa ja keksii sitten, että he voisivat yhdessä Asserin kanssa miettiä pääsiäiseen sopivia koristeita. Pääsiäistä voi koristella aivan samoin kuin jouluakin, mutta kuusta ei silloin tuoda sisälle tupaan tietää Noomi. “Mitä ne koristeet sitten voisivat olla?” pohtii Asser.

”No, mitä näitä pääsiäisen symboleja nyt on, tipuja, kukkoja, pupuja, munia, kissoja, kukkia, rairuohoa”, Noomi luettelee ihan hengästyneenä.

”Hetkinen, hetkinen, mikä ihmeen symboooooooli?” kysyy Asser.

Noomia naurattaa: ”Ei se ole mikään symboooooooooli vaan symboli”.

”No niin, niin, niinhän minä sanoin, symboli”, Asser ihmettelee.

”Symboli on vertauskuva. Se voi olla esimerkiksi kuva, jonka avulla on helpompi ymmärtää vaikea asia. Niin kuin nyt esimerkiksi pääsiäismuna muistuttaa Jeesuksen haudasta ja kuvaa uutta elämää, joka on munan sisällä. Tiedätkös sinä muuten, mikä haudotun munan sisällä on?” Noomi kysyy Asserilta.

”No tietenkin tiedän, pikkuinen tipu!” Asser huudahtaa.

”No niin, hienoa!” sanoo Noomi.

”No, koska se pääsiäiskukko sitten oikein munii niitä suklaamunia? Pitääkö vielä odottaa kauan?” Asser kysyy malttamattomana.

”Vasta ensimmäisenä pääsiäispäivänä”, tietää Noomi. ”Suklainenkin muna ja sen sisällä oleva yllätys muistuttaa meitä pääsiäisen ilosta ja ihmeestä”, Noomi muistuttaa Asseria.

 Hip hei ja ensi viikkoon!

 Terveisin Asser-Aasi


Tekstit on kirjoittanut Minna, lastenohjaaja.

Innoituksen lähteenä on käytetty Asser-Aasin pääsiäispolkua, joka on toteutettu Vantaankosken seurakunnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja julkaistu Pieni on Suurin lehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä 2/2019.