Rauman seurakunnan uutiset

Uutislistaukseen

Pääsiäisen sanoma on vahva tänäkin aikana: valo voittaa 

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, ilon ja elämän juhla. Silloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista.

Pyhän Ristin kirkon etuovi ja keltaisia narsisseja

Pääsiäinen on kristittyjen tärkein juhla. Pääsiäistä vietetään nyt ristiriitaisissa tunnelmissa Ukrainan sodan vuoksi. Kirkossa on tilaa rukoukselle ja hiljentymiselle.  
 
Pääsiäistä edeltävällä hiljaisella viikolla kuljetaan Jeesuksen elämän viimeisten hetkien matkassa. Viikon aikana pääsee hiljentymään iltakirkkoihin Pyhän Ristin kirkossa, Lapin kirkossa sekä Rauman seurakunnan YouTube-kanavan kautta. Iltakirkoissa kuullaan pääsiäisen ajan musiikkia ja pääsiäiseen johdattavaa puhetta.  

Pyhän Ristin kirkon alttari, Jeesus ristillä, kynttilät ja kukkia.

Pääsiäisyön messussa otetaan käyttöön uusi, uniikki Pyhän Ristin kirkkoon lahjoitettu pääsiäiskynttilänjalka.  

Pääsiäisen ilo täyttää taas Pyhän Ristin kirkon pihan sunnuntaista 17.4. alkaen viikon ajan. Värikkäät raumalaisten päiväkotien ja muiden raumalaisten askartelemat pääsiäismunat koristavat puiden oksia kirkon ympäristössä. Löytyyköhän tänä vuonna pihasta myös Ukraina-puu? 

Värikkäitä pääsiäismunia Pyhän Ristin kirkon pihalla.

Pääsiäiskirkkoja Radio Ramonassa ja seurakunnan YouTubessa 

Pitkänperjantain sekä ensimmäisen ja toisen pääsiäispäivän jumalanpalveluksen voi kuunnella Radio Ramonasta klo 10. YouTubessa voi katsoa pääsiäisyön messun klo 22. Lasten pääsiäiskertomus kuullaan pääsiäispäivänä su klo 10 ja Lapin kirkon pääsiäistunnelmaan pääsee pääsiäispäivän iltana klo 18. 

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, ilon ja elämän juhla. Silloin juhlitaan Jeesuksen ylösnousemista kuolleista. Kristityille Jeesuksen ylösnousemus merkitsee sitä, että ylösnoussut Kristus on avannut uuden tien ja toivon kuolemasta elämään. Valo voittaa pimeyden.  

Katso pääsiäisen tapahtumat: raumanseurakunta.fi/paasiainen 

13.4.2022 10.41