Uutislistaukseen

Virastotalon remontti etenee hupun alla suunnitellusti läpi kesän

Rauman seurakunnan virastotalon saneeraus etenee aikataulussa eikä isompia yllätyksiä ole tullut vastaan. Virastotalon B-osa on huputettuna vielä loppusyksylle 2022 saakka ja sään suojassa työt jatkuvat läpi kesän.

Maalipurkkeja lasitiiliseinän edessä ja valko-oranssi muovilla huputettu virastotalo.

Rauman seurakunnan virastotalon suuri saneerausurakka alkoi vuoden 2020 kesällä virastotalon alapohjien puhdistuksella ja pihatöillä. Pääurakoitsijan Rakennustyöt Ville Kauppi OyLinkki avautuu uudessa välilehdessä:n rakennusurakka pääsi alkamaan purkutöiden merkeissä 2.11.2020. 

Saneeraus aloitettiin virastotalon A- ja C-osista, jotka uusittiin ulkoa ja sisältä kokonaan. Virastotalon kokonaisuus on saanut museoviraston suojelustatuksen A, joten sen ulkonäkö säilytetään alkuperäisen näköisenä. Nyt hupun alla on tammikuusta 2022 ollut virastotalon B-osa, eli toimisto-osa, jonka sisä- ja ulkopuolen työt edistyvät suunnitellusti.

Virastotalon B-osa huputettuna. Ilmakuva kevättalvella.
Virastotalon B-osa huputettuna kevättalvella 2022. Ilmakuva: Hannu Parjanen.


Työmaalla urakka etenee kesähelteistä huolimatta

Tällä hetkellä työn alla on rakennuksen ulkoseinien eristäminen. Sisätiloissa lattiat ja seinät on nyt tasoitettu ja suihkutiloja laatoitetaan sekä tekniikkaa uusitaan. Vaikka melkein kaikki pinnat uudistetaan, joitain vanhoja yksityiskohtiakin on säilytetty, kuten seinien lasitiiliä ja kappelin kiiltävä kaakeliseinä. 

− Remontti on aikataulussa ja etenee hyvin, eikä uusia yllätyksiä ei ole tullut vastaan, kertoo vastaava työnjohtaja Jami Annala Rakennustyöt Ville Kauppi Oy:stä.

Tällä hetkellä työmaalla on noin 25 henkeä töissä. Heinäkuussa väkeä on vähän vähemmän, mutta työmaan työt ovat kesälläkin käynnissä joka arkipäivä.

Virastotaloa sisältä remontin keskeltä kuvatuna.
Virastotalon toimisto-osan aulatilat remontin alla. Vasemmalla näkyy ulko-oven paikka.


Uusi vuosi otetaan vastaan uusissa tiloissa

− Virastotalon B-osan remontin odotetaan valmistuvan marraskuun 2022 loppuun mennessä, joten muuttamaan päästään vuoden vaihteen tietämillä, kertoo seurakunnan kiinteistöpäällikkö Eino Korsi

Kirkkoherranviraston, taloustoimiston, viestinnän ja aluekeskusrekisterin henkilöstölle valmistuu B-osaan kokonaan uusitut työpisteet ja pappien käyttöön tulee kaksi keskusteluhuonetta. Vanha kappeli on säilytetty entisellä paikallaan ja kokous-/juhlasalia laajennetaan, jotta sinne saadaan jatkossa mahtumaan isompia tilaisuuksia. 

− Virastotalosta tulee kaikin puolin nykyaikaisempi, toimivampi ja asiakkaita sekä henkilökuntaa paremmin palveleva kokonaisuus, toteaa Korsi vielä ilahtuneesti.

Havainnekuvassa seurakunnan virastotalon pääsisäänkäynti peruskorjauksen jälkeen. Pääovelle rakennetaan esteetön ramppi.
Havainnekuvassa seurakunnan virastotalon pääsisäänkäynti peruskorjauksen jälkeen. Pääovelle rakennetaan esteetön ramppi.

Seurakunnan virastotalon on suunnitellut Rauman kaupunginarkkitehti Eero O. Kari. Vuonna 1965 valmistuneeseen seurakunnan virastotaloon tehdään vuosien 2020-2022 aikana mittava remontti, jonka myötä virastotalosta tulee toimivampi ja esteettömämpi. Seurakunnan toimintoja keskitetään jatkossa uudistetun virastotalon yhteyteen. 

Lue aiemmat uutiset aiheesta:

Remontti jatkuu seurakunnan virastotalossa: kirkkoherranvirastovirasto muuttaa väistötiloihin naapuriin ja toimipisteisiin tulee muutoksia

Lähes vuosi seurakunnan virastotalon remonttia takana: saneeraus etenee suunnitellusti

Valko-oranssilla muovilla huputettu virastotalo.
Saneeraus edistyy hupun alla suunnitellusti läpi kesähelteiden.

21.6.2022 08.49