Rauman seurakunnan uutiset

Uutislistaukseen

Kirkonkellarin näyttelytilaa voi hakea heinäkuuksi 2023 3.4.2023 mennessä

Kirkonkellari on haettavissa näyttelytilaksi jälleen heinäkuuksi 2023. Näyttelytilaa voi hakea 8.3.−3.4.2023. Kirkonkellari on näyttelytila Rauman Pyhän Ristin kirkon vieressä.

Kirkonkellari.jpg

Näyttelytila tarjotaan näytteilleasettajan käyttöön maksutta. Näytteilleasettajan tulee huolehtia näyttelyn valvonnasta.

Kirkonkellari on keskiaikaisen Rauman Pyhän Ristin kirkon vieressä sijaitseva kaunis kivirakennus. Kirkonkellarista on ensimmäisiä mainintoja 1700-luvulta. Se on aikoinaan toiminut mm. kalkkivarastona ja osana kaupungin tulliaitaa.  Kirkonkellarissa on lattiapinta-alaa noin 50 m2. Sisäseinän korkeus välikattoon on noin kolme metriä. 

Kirkonkellarissa on viime vuosina järjestetty kesänäyttelyitä heinäkuussa. Vuonna 2018 tilassa oli esillä Kimmo Ojaniemen, kesällä 2019 Tommi-Wihtori Roströmin, kesällä 2020 Hannu Raevuoren ja 2021 Sinikka Palosen ja heinäkuussa 2022 Anu Sukasen ja Mari Arvisen taidetta. 

Näyttelyn vastuut


Taiteilija/taiteilijaryhmä/näytteilleasettaja vastaa teosten kuljetuksesta ja ripustuksesta sekä näyttelyn purkamisesta sekä teosten mahdollisesta vakuuttamisesta. Taiteilija/taiteilijaryhmä/näytteilleasettaja vastaa myös näyttelyn valvonnasta ja aukipidosta. Sovittaessa näyttely voidaan rakentaa 1-3 päivää ennen näyttelyn alkua ja purkaa 1-3 päivän kuluttua näyttelyn loppumisesta. 

Seurakunta vastaa tilan ylläpidosta. Kirkonkellarissa on perusvalaistus. Seurakunta tiedottaa tapahtumasta yhteistyössä taiteilijan kanssa. 


Hakuohjeet näyttelytilaa hakevalle


Liitä hakemukseen: 

•    3-5 hyvälaatuista kuvaa viimeaikaisesta tuotannosta 
•    teostiedot, teosten koko (korkeus/leveys/syvyys), tekotapa ja valmistumisvuosi
•    näyttelyhakemus ja suunnitelma näyttelyn aukiolosta
•    ansioluettelo/CV
•    omat yhteystiedot: nimi, puhelinnumero, osoite ja sähköposti. Mielellään myös nettisivu.

Lähetä hakumateriaali sähköpostilla kanerva.kuisma@evl.fi. Laita sähköpostin otsikoksi Kirkonkellarin näyttelyhakemus 2023. Lähetä hakemus viimeistään 3.4.2023.

Näyttelytilaan valitaan näyttely heinäkuun 2023 ajaksi.

Ilmoitamme näyttelyvalinnasta kaikille hakijoille huhtikuussa 2023.

Kuvia Kirkonkellarista kesältä 2022

Heinäkuussa 2022 Kirkonkellarissa oli esillä Mari Arvisen ja Anu Sukasen näyttely Sano se kukkasin. Alla olevat kuvat ovat tästä näyttelystä ja niiden avulla voi saada kuvan Kirkonkellarin tilasta ja seinistä.

Sisätila, jossa on ihminen, veistoksia ja tauluja.

Sisätila, jossa on ihmisiä, veistoksia ja tauluja.

Sisätila, jossa on ihminen, veistoksia ja tauluja.

 

Sisätila, jossa on ihminen, veistoksia ja tauluja.

Kivinen rakennus

6.3.2023 14.54