Pyhäinpäivänä muistetaan läheisiä ja kynttilät syttyvät

1.11.2018 11.19

Lyhdyt

Pyhäinpäivän messut ja hartaudet Raumalla

Perjantaina  2.11.

Huumeisiin kuolleiden muistotilaisuus Kordelinin kappelissa 2.11. klo 18. Tervetuloa hiljentymään ja sytyttämään kynttilä huumeisiin kuolleen läheisen muistoksi.

Pyhäinpäivän aaton hartaus Kodisjoen kirkossa klo 18. Pyhäinpäivän aaton hartaushetki enkelilaulujen ja Auringonsäteiden kanssa.

Lauantaina 3.11.

Pyhäinpäivän messu Pyhän Ristin kirkossa klo 10. Lotta Hatakka liturgina, Ulla Vuori saarnaa, kanttorina Sofia Valli. Messun voit kuunnella Radio Ramonassa.
Lapin kirkossa klo 10. Valtteri Virta liturgi ja saarna, Kati Yrjölä kanttorina.
Kodisjoen kirkossa klo 10. Taneli Ala-Opas liturgi ja saarna, kanttorina Jouni Kukko. Kirkkokahvit juodaan Kodistuvalla messun jälkeen.

Pyhäinpäivän musiikkihartaus Monnan kappelissa klo 13. Franciscus-kuoro, johtajana Jyrki Soukainen, runonlausuntaa Maarit Roos, puhe pastori Markku Mikkola. Tervetuloa koko ajaksi tai hetkeksi piipahtamaan. Voit sytyttää myös tuohuksen läheisellesi.

Pyhäinpäivän hartaus Pyhän Ristin kirkossa klo 16. Pyhäinpäivän hartaudessa luetaan kaikki vuoden aikana siunattujen seurakuntalaisten nimet. Lauluyhtye Furioso laulaa. Riitta Granroth, Valtteri Virta (liturgia ja saarna), Jouni Kukko (kanttori).

Pyhäinpäivän musiikki- ja runohartaus Unajan seurakuntakodissa klo 16. Mukana pastori Taneli Ala-Opas, Värssynbaohaajat ja Vermuntilan soittokunta.

Pyhäinpäivän iltakirkko Lapin kirkossa klo 18. Simo Koivunen (liturgi), Sofia Valli (kanttori). Luetaan vuoden aikana poisnukkuneiden lappilaisten seurakunnan jäsenten nimet.

Evening prayer in English in the Church of the Holy Cross at 18.

Sunnuntaina 4.11. 

Pyhäinpäivän hartaus Voiluodon kylätalolla (Anttilantie 3) klo 15. Mukana pastori Markku Mikkola. Laulamme pyhäinpäivän virsiä ja muistamme vuoden aikana poisnukkuneita kyläläisiä. Kahvitarjoilu.

Pikkulasten Pyhäinpäivän kirkkohetkiä

Pyhäinpäivä on muistelupäivä. Tervetuloa lapsiperheet, kirkon kerhot ja päivähoito mukaan Pyhäinpäivän kirkkohetkiin! Pe 2.11. kirkkohetki Haappusten kirkossa klo 9.45

Perjantaina 2.11. klo 18 Kodisjoen kirkossa vietetään hetki laulujen ja Auringonsäteiden seurassa. Muistellaan ja hiljennytään lapsiperheille sopivalla tavalla.

Sunnuntaina 4.11. perhepäivässä Pyhän Ristin kirkolla aiheena on vielä Pyhäinpäivä ja syksy. Aloitamme kirkossa klo 15 ja sen jälkeen Seurakuntatalolla on ruokaa ja jälkkäriä, leikkiä ja askartelua. Tilaisuus on kaikille lapsiperheille avoin ja maksuton. Mukaan vaan!

Pyhäinpäivä on vainajien muistopäivä

Pyhäinpäivä on säilyttänyt Suomessa asemansa vainajien muistopäivänä. Suomalaisilla on silloin tapana muistaa edesmenneitä rakkaitaan ja viedä näiden haudoille kynttilöitä ja seppeleitä. Tapa yleistyi toisen maailmansodan jälkeen, ja se on jäänyt meille vahvaksi perinteeksi. Pyhäinpäivä on myös neljänneksi suosituin kirkossakäyntipäivä viimeisten, vuoden 2015 tilastojen mukaan.

Tänä vuonna pyhäinpäivää vietetään lauantaina 3.11. Pyhäinpäivää vietetään aina sinä lauantaina, joka osuu 31.10. ja 6.11. väliseen aikaan.

Rauman seurakunnassakin pyhäinpäivän hartaushetkissä muistetaan vuoden aikana kuolleita seurakuntalaisia ja sytytetään kynttilä heidän muistolleen.

Pyhäinpäivässä yhdistyy kaksi keskiaikaista juhlaa: alun perin marttyyrien muistoksi vietetty kaikkien pyhien muistopäivä sekä kaikkien uskovien vainajien muistopäivä.

Pyhäinpäivään on toisen maailmansodan jälkeen liittynyt myös kekri eli vanha suomalainen sadonkorjuujuhla. Nykyään meillä on yleistynyt myös Halloweenin vietto, johon kuuluvat kurpitsalyhdyt, naamiaiset ja karkkeja ja kepposia jakavat lapset.

TV1 lähettää Pyhäinpäivänä klo 10.00 nojatuolikirkon, jossa muistetaan itsellemme rakkaita ihmisiä, jotka eivät ole enää kanssamme. Isäntänä on Kimmo Saares ja vieraina Matti J. Kuronen, Milla-Maria Tervo ja Marja Kuparinen. Nojatuolikirkkoa voi seurata myös Yle Areenassa.

Sosiaalisessa mediassa pyhäinpäivän tunnelmia voi jakaa tunnuksella #sytytänkynttilän.

Lisätietoja pyhäinpäivästä

Pyhäinpäivä.fi

« Uutislistaukseen