Rauman seurakunnan uutiset

Uutislistaukseen

Olen tosi iloinen, että pääsen taas tekemään töitä Rauman seurakuntaan

Vastavalittu kirkkoherra Valtteri Virta oli valinnastaan hämmentynyt ja onnellinen. Raumalaiset ovat ottaneet uutisen uudesta kirkkoherrasta ilolla vastaan. 

Valtteri Virta

Torstai-iltana kirkkoherranvaalin tuloksen ratkettua kirkkovaltuuston kokouksen livelähetyksen kommenttikenttä täyttyi onnitteluista. Onnitteluja satoi sekä Valtterille että seurakuntaan eri kanavia pitkin.

-Olen häkeltynyt kaikkien yhteydenottojen määrästä, Valtteri hymyilee.

-Olen tosi iloinen, että pääsen tas tekemään töitä Rauman seurakuntaan. Täällä on niin monipuolista osaamista ja työkavereihin voi luottaa, Valtteri kertoi perjantaina poiketessaan seurakunnan virastotalolla.

-Kyllä haasteistakin päästään eteenpäin kun luotamme toisiimme ja kehitämme uusia tapoja tehdä töitä ja uusia avauksia. 

Valtteri jatkaa töitä Kokemäen seurakunnanssa kirkkoherran viransijaisena heinäkuun loppuun saakka ja aloittanee työt Raumalla elokuun alussa. Virkaanasettamismessu on tarkoitus pitää 12. syyskuuta. 

"Rakennetaan yhdessä seurakunnasta sellainen paikka, jossa on kotoisaa olla"


Kirkkoherranvaalin ratkettua Valtteri kiitti kaikkia kannustuksesta ja tuesta Facebook-videolla, jossa hän on ajamassa kotiin päin. Videossa teemana on kotiinpaluu: Videolla Valtteri kertoo, että haluaa olla rakentamassa seurakuntaa, jossa on kotoista olla ja yhdessäolo on luontevaa. Hän pohtii että sellaista seurakuntaa hän ei pysty rakentamaan yksin eivätkä seurakunnan työntekijätkään pysty tähän yksinään, vaan tähän tarvitaan raumalaisia yhdessä. 

Kuvakaappaus videosta, jossa näkyy Valtteri Virta ajamassa autoa ratin takana takki päällään
Vaali on ollut tavattoman pitkä ja monivaiheinen matka, ja sen aikana lukemattoman monet teistä raumalaisista on antaneet tukensa ja kannustusta, Valtteri pohtii ja lähettää vilpittömät kiitokset kaikille omalla Facebook-sivullaan julkaistulla videolla. Videon voi katsoa myös Rauman seurakunnan Facebook-sivulta. 

Kuva Länsi-Suomi-lehden jutusta, jonka kuvassa näkyy Valtteri Virta ja taustalla Pyhän Ristin kirkko
Länsi-Suomessa lauantaina 17.4.2021 julkaistun jutun otsikko: Uuden sukupolven kirkkoherra. 
Länsi-Suomi -lehden pääkirjoituksessa 18.4. pohdittiin myös uuden kirkkoherran valintaa.

Valtteri Virta
Kirkkoherranvaalin iltana julkaistu Facebook-päivitys Rauman seurakunnan Facebook-sivulla on kerännyt maanantaiaamuun 19.4.2021 mennessä valtavan määrän reaktioita ja onnittelukommentteja.

2021-04-19 14:33:00.0