Rauman seurakunnan uutiset

Uutislistaukseen

Yhteisvastuukeräys 2022 käynnistyy sunnuntaina 6.2.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria sekä Suomessa että maailmalla. 

Yhteisvastuu22-lukkari-Tomi-FI.jpg

 

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.  

Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien ja Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. 60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022.  

Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Yhteisvastuulla 2022 lisää aikuisten tukea nuorten arkeen 

Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla halutaan tarjota nuorten arkeen aikuisia, jotka kuuntelevat ja jakavat kasvuiän herkät ja haavoittuvat tunteet ja antavat tarvittaessa tukea vaikeissa hetkissä. 

”Lapset ja nuoret ovat arvokkainta, mitä meillä on. He ovat meidän tulevaisuutemme kaikkialla maailmassa. Me yhdessä voimme pitää huolta, että jokaisen lapsen ja nuoren rinnalla on turvallisia aikuisia”, Yhteisvastuupiispa 2022 Mari Leppänen vetoaa.  

Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin ja puolet kohdistetaan erityisesti 15–19-vuotiaisiin, joiden joukossa on merkittävä määrä etäopiskelusta ja eristäytymisestä kärsineitä nuoria.

Kaksi afrikkalaista tyttöä oppikirjan parissa.

Kriisialueilla autetaan lapsia ja nuoria takaisin kouluun 

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Tämänvuotisessa keräyksessä esitellään erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työtä Etelä-Sudanissa, jonne sisällissodan väkivaltaisuuksia paenneet perheet ovat palaamassa takaisin pakolaisuudesta muun muassa naapurimaa Ugandasta.  

”Monet nuoret ovat koulusulkujen aikana joutuneet naimisiin tai töihin alaikäisinä, kun perheet ovat koittaneet selvitä taloudellisesti haastavasta tilanteesta ja turvaamaan päivittäisen ravintonsa”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg kertoo. 

Etelä-Sudanissa Kirkon Ulkomaanapu tukee perheiden ruokaturvaa sekä toimeentulomahdollisuuksia. Katastrofirahaston avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäapua kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa.  

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 prosenttia käytetään avustustyöhönLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon.

Tule mukaan keräykseen!

Voit osallistua keräykseen MobilePaylla - voit lahjoittaa lähettämällä halutun lahjoitussumman numeroon 62485. MobilePaylla tehdyt lahjoitukset kerryttävät Rauman seurakunnan keräystulosta.

Voit osallistua myös tekemällä lahjoituksen seurakuntamme nettilahjoitussivulle osoitteessa yhteisvastuu.fi/raumaLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Jos lahjoitat pankin kautta, lisää lahjoitukseesi seurakuntamme viitenumero 301738

Yhteisvastuun pankkitilit ovat:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Kiitos lahjoituksestasi!

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2021/8126.

 

Voit lukea aiheesta lisää nettisivuiltamme: Yhteisvastuukeräys - Rauman seurakunta

 

Somessa Yhteisvastuukeräys näkyy aihetunnisteilla #lahjoitamullehuominen ja #yhteisvastuu2022

4.2.2022 09.03