Rauman seurakunnan uutiset

Uutislistaukseen

Seimikisan raati palkitsi Kourujärven koulun oppilaskunnan seimitoteutuksen, joka ”säteilee joulun ihmettä koronasta ja maskeista huolimatta”

Rauman seurakunnan seimikilpailuun tuli neljäkymmentä erilaista raumalaista seimitoteutusta. Raati on tehnyt valintansa. Seuraavaksi seimikilpailun yleisöäänestys alkaa Rauman seurakunnan Facebook-sivulla!

Seimiasetelma, joka on tehty maalatuista ja vaatteisiin puetuista hahmoista, joilla on kasvomaskit yllään

Kourujärven koulun oppilaskunnan toteuttama seimi

Rauman seurakunnan seimihaasteen ensimmäisen erän voittaja on selvillä: pipariseimellä palkitaan Kourujärven koulun oppilaskunnan jouluseimi. Raatiin kuuluvat teatteriohjaaja Jankke Koski, sisustusarkkitehti Reine Leino, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors ja kirjailija Tapio Koivukari. 

 

Raati totesi seimikilpailuun lähetetyt työt tasokkaiksi. Monesta seimestä kävi ilmi, että ne ovat osa perheen historiaa ja ovat omistajilleen arvokkaita jouluntuojia. Jotkut seimet sijaitsevat ulkona ja ovat ohikulkijoiden katsottavissa, kuten Muinan ikkunaseimi ja Lapin Mäentaan maitolaiturille rakennettu seimi. 

Voittajaksi valittiin Kourujärven koulun oppilaskunnan tekemä seimi. Työssä on otettu huomioon nykyhetki ja työ säteilee joulun ihmettä koronasta ja maskeista huolimatta. Raati kiinnitti huomiota hienoihin värivalintoihin ja seimihahmojen tunnetiloihin: Maria on ihmeissään, Joosef mietteliäs ja huolestunut, paimen näyttää väsyneeltä ja tietäjät ovat arvovaltaisia. Palkintona on Kontion leipomon tekemä pipariseimi. 

Kati Leinon pipariseimi on selkeä, sopusuhtainen, kierrätettävä, taidokkaasti tehty ja siinä on lämmin tunnelma. Tekijä haluttiin palkita kahvilalahjakortilla. 

Kunniamaininnat saavat kaksi työtä: Iisa ja Aino Järvenpään hyvätuulinen sommitelma, jossa on lapsenomaisen lämmin tunnelma sekä Tuomo Grundströmin joulukertomus Joosefin näkökulmasta. Kertomuksessa on hienoa miehen pohdintaa ja täydentää hyvin kuvallisia töitä. Lue Tuomon kertomus täLinkki avautuu uudessa välilehdessästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Raadin valitsema voittaja palkittiin Kauneimmat Joululaulut -tapahtumassa Rauman torilla 21.12.2021. Samalla käynnistyi yleisöäänestys seimikilpailuun lähetetyistä töistä, joita on yli neljäkymmentä. Äänestysaika on 3.1.2022 saakka. Äänestä Rauman seurakunnan Facebook-sivulla tykkäämällä suosikkiseimen kuvasta!

Rauman seurakunnan järjestämään seimihaasteeseen voi osallistua jakamalla oman seimitoteutuksensa somessa tunnisteella #seimihaaste ja #pitsikaupunginjoulu.

Tästä linkistä voit tutustua kilpailutöihin. Tiedoston lopusta löytyvät kilpailuun lähetetyt runot ja kertomus.

Tästä linkistä pääset Rauman seurakunnan Facebook-sivulle.

Mistä seimihaasteessa on kyse? Lue seimihaasteen verrkosivulta lisää (linkki)!

Kati Leinon pipariseimi kauniine lampaineen.

 

Iisa ja Aino Järvenpään tekemässä seimessä on lämmin tunnelma.

Yksityiskohta raadin palkitsemasta Kourujärven koulun oppilaskunnan toteuttamasta seimestä: Maria on ihmeissään, Joosef mietteliäs. 

2021-12-21 15:00:00.0